Commissie Liturgisch Bloemschikken

Commissie Liturgisch Bloemschikken

Bloemenkrans van de Dopelingendienst van 7 januari in de Hervormde kerk Ommen

dopelingendienst hk

Een bloem in de krans is een teken van de veelkleurige verbondenheid met God en mensen.

De Dopelingendienst van 7 januari in de Hervormde Kerk.
In de dienst waren de ouders aanwezig, die in 2017 in de hervormde kerk hun kindjes hebben laten dopen.
Zij kwamen met hun kindjes naar voren, kozen een bloem uit een veelkleurig boeket en staken die in de bloemenkrans. Zij lazen daarna de dooptekst van hun kind voor en kregen het hartje uit de geboorteboom uitgereikt met de zin: “Ik vind vreugde in jou”.
Het is de tekst uit Marcus 1 vers 11, waarin God dit zegt tegen zijn gedoopte Zoon.

Wat een vreugde om deze nieuwe generatie in de kerk zo samen te zien staan.
Zij zijn het die de fakkel van het geloof overnemen en doorgeven in heel hun veelkleurigheid van wie ze zijn, en hoe ze geloven, maar allemaal verbonden in de Naam van Christus.