American Party of Going Dutch American Party of Going Dutch
Twee jaar geleden kwam dominee Kest Jelsma bij mij langs en vroeg mij of ik er wat voor voelde om voorzitter van de kerkenraad te worden. Als hij me niet had gevraagd was ik nu geen voorzitter geweest. Maar het is heel leuk en mooi werk om op deze manier een bijdrage te leveren aan de kerk, onze kerk.

Daarom de vraag: Wat kun jij doen binnen de Kerk? Wil je aan de slag als ouderling, diaken of contactpersoon? Kun je wat betekenen binnen PaKaN!. Misschien wil je wel helpen bij het geven van catechisatie?
En natuurlijk kan ik me ook voorstellen dat sommige mensen teleurgesteld zijn toen ze eerder een bijdrage hebben geleverd. Misschien was er weinig waardering, of verliep de samenwerking niet goed. Dat gebeurt helaas ook in de kerk, maar ik hoop dat je niet laat weerhouden om opnieuw weer iets te gaan doen binnen de kerk.

Als ik dan de vergelijking maak naar het eten kan ik zeggen dat ik in de keuken van ‘huize Warner’ soms ook het eten laat aanbranden en mijn dochters vinden mijn eten ook niet altijd lekker. Gelukkig zijn ze daardoor niet gestopt met eten. Zelfs als een keuken in de brand is gevlogen heb ik nog nooit gehoord dat mensen daarna gestopt zijn met eten.
Wanneer je te maken hebt gehad met een teleurstelling juist dan wil ik je ook vragen, zou je dan opnieuw willen nadenken hoe je een bijdrage kunt leveren aan onze kerk. En als daarvoor eerst het gesprek nodig is, dan nodig ik je graag uit.

Natuurlijk heb ik ook waardering voor mensen in de kerk die vanwege leeftijd stoppen. Zij hebben vaak vele jaren een bijdrage geleverd. Dank voor al die inzet. Aan hen wil ik vragen wilt u in dat geval de vraag stellen aan iemand in uw directe omgeving. Want soms heb je net die stimulans nodig om in de kerk aan de slag te gaan, net zoals Kest Jelsma mij destijds heeft gevraagd.

Mocht je wat willen doen, laat het me weten en mail me op geref-voorzitter-kk@pkn-ommen.nl. (En dit geldt niet alleen voor de Gereformeerde Kerk ook in de Hervormde Gemeente zijn mensen nodig)
Gerko Warner (voorzitter Gereformeerde Kerk)
 
terug