Bemoediging 19 april Bemoediging 19 april
Vrijheid
Op zaterdag 11 april was het 75 jaar geleden dat Ommen werd bevrijd. Alle reden om dit feestelijk met elkaar te vieren. Door alle beperkende maatregelen die op dit moment gelden was dit uiteraard niet mogelijk, maar wat mooi was het dat op heel veel plekken de vlag werd uitgestoken.

Eigenlijk wel treffend dat deze datum midden in het paasweekend viel. Is pasen ook niet bij uitstek het feest van bevrijding. Israёl viert pesach om te gedenken dat God hen met machtige hand bevrijdde uit de slavernij in Egypte. Wij mochten met pasen vieren dat Jezus het kwaad en de dood heeft overwonnen. Het geloof in Hem brengt bevrijding met zich mee.

Best wel apart: vrijheid vieren in een periode waarin we ons niet vrij kunnen bewegen. De overheid heeft ons, terecht, allerlei beperkende maatregelen opgelegd. Dat heeft ingrijpende gevolgen voor onze manier van leven.
Er wordt wel gedacht dat het leven van een christen allerlei beperkingen met zich meebrengt. Je mag bepaalde dingen niet meer en je moet van alles. Als je in de bijbel gaat lezen dan zie je dat Gods richtlijnen voor ons leven niet beperkend zijn. Ze zijn juist bedoeld om ons het goede te geven en ons te beschermen voor verkeerde invloeden. Er wordt in de bijbel zelfs gesproken over christelijke vrijheid.

Het is een vrijheid die het geloof in Jezus met zich meebrengt en die los staat van onze omstandigheden. Is het niet bijzonder dat juist de apostel Paulus hierover schrijft, zelfs op momenten dat hij in de gevangenis zit omwille van zijn geloof in Jezus. Juist in deze tijd mogen wij ons laten bemoedigen door zijn brieven: woorden van vrijheid in een tijd van beperkingen.
H.d.L / H.B.


terug