Bemoediging 6 mei Bemoediging 6 mei
Vreugde en verdriet

In onze kerkdiensten is het gebruikelijk dat voorafgaand aan het dankgebed pastorale mededelingen worden gedaan. Een aantal weken geleden waren er vier blije berichten van geboorte, een week daarvoor vijf verdrietige berichten van overlijden. Vreugde en verdriet: wat kunnen ze dicht bij elkaar liggen.

In de aanloop naar pasen werd er in de kerk en in de kindernevendienst aandacht besteed aan het verhaal van Mozes en de uittocht van het volk IsraŃ‘l uit Egypte. Net als ieder ander mens beleeft ook Mozes ups en downs in zijn leven. Op het moment dat hij geroepen wordt voor zijn grote taak ziet hij dat niet echt zitten. Hij roept het uit naar God: “Wat moet ik tegen het volk zeggen als ze mij vragen wie mij heeft gestuurd?” En dan maakt God zich bekend met die wonderlijke naam: Ik ben die er zijn zal.

Ieder mens maakt mooie momenten mee in het leven, denk aan de ouders in onze gemeente waar een kindje werd geboren. Maar ook verdriet gaat aan niemand voorbij, geliefde gemeenteleden moeten we missen.
De groep Sela schreef er een mooi lied over dat voor velen tot troost en bemoediging is.
In dat lied vind je onderstaande woorden:

Een boog in de wolken als teken van trouw,
staat boven mijn leven, zegt: ik ben bij jou!
In tijden van vreugde, maar ook van verdriet,
ben ik bij U veilig, U die mij ziet.

H.d.L. / H.B.


 
terug