Informatie omtrent het bijwonen van de kerkdiensten Informatie omtrent het bijwonen van de kerkdiensten
Bijwonen kerkdiensten
Nederland is nog in de greep van het Coronavirus. Niemand weet hoe lang dit nog zal gaan duren. Met de door de regering gestelde regels proberen we het virus eronder te krijgen. Afstand houden van elkaar, met een beperkt aantal mensen bij elkaar mogen komen, mondkapjes dragen,  maximaal 30 mensen mogen een kerkdienst bijwonen, zomaar een paar regels die gelden. En we merken allemaal dat deze regels impact hebben op ons leven.  

Om de veiligheid in het kerkgebouw optimaal te laten zijn en om op een goede manier invulling te kunnen geven aan de regels is door de Gereformeerde Kerk en de Hervormde gemeente een aanmeldsysteem om kerkdiensten bij te kunnen wonen in het leven geroepen. Een systeem waarbij iemand zich eenmaal moet aanmelden om toegang te kunnen krijgen tot een kerkdienst.
Op de site van PKN-Ommen.nl, onder het kopje “welkom” vindt u in de rechterkolom onderaan  bij "social media"een rode button "aanmelden" .
Het aanmeldformulier spreekt voor zich.

Wat is de reden dat we hier bij stil staan?
Het duurt nog ruim een maand en dan vieren we Kerst, de geboorte van Jezus. Uit ervaring weten we dat rond de Kerst vaak meer mensen naar de kerk willen gaan. We willen graag teleurstellingen voorkomen en zouden het jammer vinden als iemand naar de kerk zou willen gaan en dan niet naar binnen mag omdat degene zich niet heeft aangemeld. Overigens geldt ook dat als iemand zich heeft aangemeld dit niet vanzelfsprekend betekent dat hij/zij wordt uitgenodigd voor een kerkdienst. We mogen op dit moment namelijk niet meer dan 30 kerkgangers in elk kerkgebouw toestaan (in verband met de grootte van het kerkgebouw in de Vinkenbuurt is het aantal toegestane kerkgangers daar lager).

Samengevat. Als u de mogelijkheid wilt hebben om een kerkdienst rond de Kerstdagen te bezoeken, dient u zich aan te melden via de site van PKN-Ommen.
Naast het fysiek bezoeken van een dienst behoort het volgen van een dienst via de digitale weg vanzelfsprekend ook tot de mogelijkheden.


Johan Schinkelshoek, voorzitter kerkenraad Gereformeerde Kerk
Marinus Dunnewind, voorzitter kerkenraad Hervormde gemeente.
 
terug