Uitzending van de kerkdiensten tijdens de Corona crisis Uitzending van de kerkdiensten tijdens de Corona crisis
Zoals al eerder bekend gemaakt: de komende zondagen hopen we als PKN-Ommen eigen kerkdiensten uit te zenden, vanuit een verder lege kerk. Omdat we signalen ontvangen dat Kerkomroep op zondag overbelast dreigt te raken, zullen we de kerkdiensten op zaterdag al opnemen. U kunt de opgenomen kerkdienst dan op twee manieren bekijken op onze website:
  • Via de knop “Uitzending bekijken op deze site” kunt u de kerkdienst aanklikken en vervolgens begint de opname te lopen.
  • Via de knop “Uitzending bekijken op YouTube/Vimeo” kunt u de kerkdienst aanklikken en vervolgens begint de opname te lopen.
We verzoeken u dringend om als dat voor u mogelijk is, de kerkdienst op één van deze manieren te bekijken. Voor beide geldt: dit kan dus op elk moment dat u uitkomt.
Voor de mensen die op de live-uitzending van Kerkomroep zijn aangewezen (bijvoorbeeld onze gemeenteleden die een kastje van Kerkomroep hebben, en verder geen computer) spelen we op zondagmorgen om 10 uur in de kerk de eerder opgenomen dienst nog een keer af. Als we er met elkaar in slagen Kerkomroep niet teveel te belasten, kunnen zij de kerkdienst dus gewoon volgen zoals ze gewend zijn.
Voor de mensen die zijn aangewezen op de live-uitzendingen van Kerkomroep: de dienst van 22 maart komt uit de Hervormde Kerk, die van 29 maart uit de Gereformeerde Kerk, en die van 5 april dan weer uit de Hervormde Kerk. Alle uitzendingen beginnen om 10 uur.
Tenslotte: in de kerkdiensten die we uitzenden zullen de centrale elementen van de gewone diensten terugkomen, zoals bemoediging en groet, gebed, schriftlezing, meditatie, pastorale mededelingen vanuit beide gemeentes (ingekort!) en de zegen. Ook zal het Paasproject van de kindernevendienst een plek krijgen. Er is een bloemengroet, maar om sociale contacten zoveel mogelijk te vermijden worden de bloemen niet in de kerk gezet, maar direct vanuit de winkel bezorgd. Op weg naar Pasen komt er een liturgische bloemschikking in de kerk te staan. Voor de samenzang zoeken we naar alternatieven. De concrete invulling van de dienst is aan de dienstdoende voorganger.

Daarnaast  heeft
Vechtdalleeft TV  besloten om de kerkdiensten van zowel Hervormde gemeente en de Gereformeerde Kerk en de Gereformeerde kerk Vrijgemaakt zolang als nodig uit te zenden op ons tv kanaal Ziggo kanaal 43 en KPN en TELFORT op kanaal 1413.
 De uitzendtijden zullen zijn op zondag om 19:00 uur en op maandag, woensdag en vrijdag om 11:00 uur.