wo 20 november 2019

Prijs:
 vrijwillige bijdrage

Een goed verhaal van Alain Verheij:    God en ik

Alain Verheij is een dertiger, actief op social media, theoloog, schrijver én heeft de kerk verlaten. Toch is hij overtuigd dat de christelijke verhalen en gebruiken van belang zijn voor de wereld van nu en voor onze hedendaagse levensvragen.

Afgelopen seizoen heeft de woensdag¬ochtendgespreksgroep het interessante boek van Verheij gelezen en besproken: God en ik. Wat je als weldenkende 21e-eeuwer kunt leren van de Bijbel. Het inspireerde hen om de bijbelverhalen met andere ogen te lezen. Het gaf nieuwe impulsen aan het gesprek met eigen kinderen over kerk en geloof. Het leverde discussies op over de kerk van nu: hoe kan een kerk van betekenis zijn voor dertigers die zich niet meer thuis voelen in de kerk?
Alain Verheij wil graag in debat met mensen: met dertigers én met ouderen; buiten de kerk én binnen de kerk. Woens¬dag 20 november komt hij in Ommen vertellen over zijn boek. Er is volop gelegenheid om met hem en met elkaar in gesprek te gaan.