PaKaN zoekt vrijwilligers ! PaKaN zoekt vrijwilligers !
Kom jij ons helpen?
Heb jij affiniteit met de jeugd en vind jij het belangrijk dat zij met plezier aan   (kerkelijke) activiteiten deelnemen? Wil je samen met hen optrekken in het geloof of wil je lekker actief bezig zijn?

Dan zoeken wij jou!

De afgelopen jaren is er veel gebeurd binnen het jeugdwerk van PKN Ommen. Naast bestaande activiteiten zijn er nieuwe bijgekomen en zijn ‘oude’ activiteiten in een nieuw jasje gestoken.

Wij zijn hier uiteraard erg blij mee en hebben voor de komende drie jaar een ambitieus plan geschreven, maar zijn hiervoor écht afhankelijk van jou/u!
Wij hebben een tekort aan vrijwilligers en hebben de volgende vacatures.


Kinderoppasdienst
Elke week is er tijdens de kerkdienst oppas voor de kinderen tot 4 jaar. Komt u/kom jij ons daar af en toe bij helpen? We zoeken hulp bij de Gereformeerde kerk en de Hervormde gemeente.

Kindernevendienst
Je hoeft echt geen juf of meester te zijn om de kinderen tijdens de kindernevendienst te vertellen over het woord van God. Er wordt elke week een duidelijke beschrijving gegeven van het verhaal en de verwerking. Wie komt ons versterken? We zoeken hulp bij de Gereformeerde kerk (beide locaties) en de Hervormde gemeente.

Kinderpaasfeest
Op 2e Paasdag wordt het kinderpaasfeest voor de jongere kinderen georganiseerd. Wie vindt het leuk om deze dienst te helpen organiseren?

Kliederkerk
Al kliederend ontdekken wat geloven inhoudt. Benieuwd wat de Kliederkerk is? Neem eens een kijkje op deze website https://www.protestantsekerk.nl/thema/kliederkerk/
Je eigen inbreng wordt zeker gewaardeerd!

Eigentijds onderwijs voor kinderen van 4-12 jaar
Hoe kunnen we kinderen in de jongere leeftijd bereiken via een leuke manier van onderwijs?
Voor deze nieuw op te zetten activiteit zoeken we creatieve meedenkers.
Gaat jouw hart sneller kloppen van deze uitdaging?
We zoeken 3 á 4 personen.

Meet and Eat (geloofsopvoeding & gezin)
De titel zegt het al. Tijdens deze bijeenkomst staat ontmoeten en samen eten centraal.
3 á 4 keer per jaar wordt, na de kerkdienst op zondagochtend, de Meet and Eat georganiseerd voor jongeren tussen de 12 – 16 jaar én hun gezin. De opdrachten (spelletjes, gesprekken en overige werkvormen) worden per gezin gedaan of per leeftijdscategorie. Elke bijeenkomst wordt afgesloten met een zelf meegebrachte lunch. Het seizoen wordt feestelijk afgesloten met een gezamenlijke BBQ op een zaterdagavond.
We zoeken nog ongeveer 2 á 4 vrijwilligers om dit samen met ons op te pakken.

Club NJoy (tot 12 jaar)
Voor de jeugd van de basisschool wordt er iedere vrijdagavond club gegeven. Een groot aantal van de leiding heeft, na vele jaren trouwe inzet, afscheid genomen. Wij zijn dus weer op zoek naar nieuwe enthousiastelingen. Er is ruimte voor een eventuele andere invulling van de club, dus heb je leuke ideeën of wil je graag komen helpen?
Heel graag!

10er Club (12-16 jaar)
Wie komt de huidige leiding versterken?
Gezelligheid gegarandeerd!
We zoeken 4 enthousiaste personen die de club willen leiden.
De club wordt normaal gesproken 1x2 weken gehouden op de vrijdagavond .

In verband met een tekort aan leiding hebben wij op dit moment de 10er Club en FollowMe samengevoegd, maar onze wens is wel om dit weer apart aan te kunnen bieden.

Follow Me (catechisatie)
We beginnen de avond met de hele groep. Ds. Karel Hazeleger bespreekt het thema van de avond. Na deze gezamenlijke start gaat de groep met hun eigen mentorgroepje verder. De mentoren diepen het thema verder uit. Hoe je dit vorm geeft, mag je zelf bepalen.  De methode ‘Follow Me’ is de leidraad. Dus, vind je het leuk om samen met jongeren na te denken over het geloof, meld je dan aan als mentor. Je hoeft het niet alleen te doen. Per groepje zijn er 2 mentoren.
Tip: ook leuk om dit als stel/echtpaar op te pakken.
We zoeken  3 á 4 enthousiaste mentoren.


Jeugddiaconaat
Voor deze  nieuwe activiteit zoeken we nog 1 enthousiaste en actieve vrijwilliger.
Dus steek jij graag je handen uit de mouwen en heb je hart voor je medemens?
Meld je aan!

PaKaN!
PaKaN! bestaat uit de jeugdambtsdragers van de hervormde en gereformeerde kerk alsook uit vrijwilligers die geen ambt hebben binnen de kerk. Wij zijn verantwoordelijk voor al het jeugdwerk dat georganiseerd wordt binnen PKN Ommen. Wij onderhouden de contacten met de verschillende commissies en met de kerkenraden. Omdat er een aantal PakaN’ers afscheid hebben genomen zijn wij op zoek naar nieuwe leden.
Lijkt het je leuk, of wil je een keer een vergadering bijwonen om te kijken of het wat voor je is?
Je bent meer dan welkom!

Jeugdambtsdragers
En dan zijn wij ook nog op zoek naar jeugdambtsdragers. Zowel de Hervormde gemeente als de Gereformeerde kerk heeft een tekort aan jeugdouderlingen en jeugddiakenen. Als jeugdambtsdrager hoor je bij de Kerkenraad en ook bij PaKaN!
Wees niet direct ‘bang’ dat je het hiermee ‘te druk’ gaat krijgen. Natuurlijk zijn er vergaderingen en wordt er het één en ander van je verwacht, maar wij als ambtsdragers van PaKaN! kunnen vanuit onze ervaring zeggen: het valt best mee en je hebt het zelf in de hand.
Bovendien is het vooral leuk om te doen!


Lijkt het je leuk om ons te helpen of wil je eerst meer informatie, stuur dan een mail naar  pakan@pkn-ommen.nl en wij nemen contact met je op. 

 
terug