Kerstavond = vanavond ! = Kerstengelenactie! Kerstavond = vanavond ! = Kerstengelenactie!
Kerstavond 2020 – nieuwe informatie

Goed nieuws: er is toestemming voor onze kerstengelenactie van de gemeente Ommen, want we voldoen aan de coronamaatregelen.

Weet je nog? We hopen dat op Kerstavond een heleboel mensen blij worden gemaakt door een menigte engelen die door Ommen zwermt tussen 18.00 en 20.00 uur.

Hoe groot is de actie eigenlijk?
Zoals het er nu uitziet gaan er tussen de 500-700 adressen komen, waar de kerstengelen een beetje licht en warmte kunnen brengen.
We gaan van de vuistregel uit dat elk duo kerstengelen tien adressen aandoet.
Dat betekent dat we zeker 140 kerstengelen nodig hebben en misschien wel 200.
En we mikken op 1.000 kerstballen.
Dat zijn beste aantallen, maar het initiatief maakt zoveel enthousiasme los, dat we er niet aan twijfelen dat we dit met elkaar gaan halen.
Word een engel!

Jongeren gaan via PaKaN! meedoen als kerstengel, maar er zijn er natuurlijk veel meer nodig. De eersten hebben zich al opgegeven. Dat is hoopvol!
Iedereen kan een engel zijn, echt waar. Je kunt je alleen opgeven, of als duo, maar ook als gezin of ...
Waarschijnlijk zijn er ook heel veel kinderen die dit best heel leuk vinden. Tot en met 12 jaar vinden we begeleiding door een ouder ieman
Belangrijk: je bent beschikbaar op 24 december van 17.45-20.00 uur.
Onbelangrijk: leeftijd.
Geef je op bij je predikant: Kest, Karel of Hans.


Herkenbaar als een engel?
Hoe zie je er als engel uit? We merken: de één heeft prachtige ideeën, de ander juist niet. Gelukkig hoeft het voor niemand een probleem te zijn: dankzij een sponsor kunnen we voor elke engel een hemels mondkapje beschikbaar stellen: alleen daarmee al ben je duidelijk herkenbaar als engel van deze actie. En een mondkapje was toch al verplicht.
Maak een bal!
We hebben 1.000 kerstballen nodig, of een andere kerstversiering zoals een ster, een herdertje, een engeltje of wat dan ook: als het maar in de boom of voor het raam kan hangen.
We vragen iedereen dus om aan de slag te gaan. Internet staat vol leuke ideeën om ballen te versieren, maar misschien heb je genoeg eigen ideeën. Met wat verf, lijm, touw, wol, stift of wat dan ook kun je van zo’n saaie bal je eigen kleine kunstwerkje maken.
Je kunt ze in je eentje maken, het kan ook samen: met je kinderen of kleinkinderen, met je buurman of buurvrouw, met je vriendin uit Assen of je neefje uit Raalte.
Zodra Sinterklaas weer naar Spanje is, kunnen we vol aan de slag. Doe er een kaartje met een aardige kerstwens aan en klaar: weer een bal om iemand blij mee te maken. En maak er zoveel als je wilt!
                                             
Alle ballen verzamelen

De ballen kun je vanaf nu inleveren in De Kern. Dat kan elke maandagavond (19.00-21.00 uur) en elke dinsdag- en zaterdagmorgen (09.00-12.00 uur).
Lukt het toch niet op deze tijden, dan kun je altijd even afspreken met De Kern wanneer je ze kunt brengen.
 Succes met de ballen. En vergeet je niet op te geven als engel. We rekenen op jullie!

Je kunt de laatste informatie  HIER  nog eens nalezen ( voor kinderen)
en  HIER voor  iedereen.....


Namens iedereen die meedenkt en meedoet,
Karel Hazeleger, Kest Jelsma, Hans Baart (predikanten)

 
terug