Een luisterend oor Een luisterend oor

"Als voorgangers van de kerken in Ommen hebben wij een groepsapp en wisselen onze ervaringen met elkaar uit. Vanuit deze gedachtewisseling kwamen we als pastores en predikanten op het idee om op een paar vaste momenten in de week aanwezig te zijn in de Brigittakerk. Er zal telkens een van ons present zijn om iedereen te begroeten. Iedereen is van harte welkom, inwoners van Ommen maar ook bezoekers of toeristen", legt pastoor André Monninkhof uit.

Moment om stil te worden

Nu de sleutel figuurlijk geleidelijk van het slot gaat is toch nog voorzichtigheid geboden. Toch willen de Ommer voorgangers, nadat zij lange tijd geen persoonlijk contact konden hebben, deze mogelijkheid bieden.

"Het is fijn dat je even een 'ommetje' kunt maken, de benen kunt strekken en een frisse neus kunt halen. Het kan ook goed voelen als je onderweg even een kerk kunt binnenlopen. Een moment om even stil te worden, rustig rond te kijken en alle indrukken op je te laten inwerken. Wil je even op verhaal kunnen komen en een luisterend oor vinden of even een kaarsje aansteken dan kan dat in Ommen", vult de pastoor aan.

Openingstijden

Dat deze behoefte leeft, hebben de Ommer kerken de afgelopen weken ondervonden. Daarom zal vanaf dinsdag 2 juni, de Brigittakerk aan de Nering Bögelstraat 1a op dinsdagmorgen en op donderdagmorgen van 10.00 uur tot 12.00 uur geopend zijn. Dan is er altijd een voorganger aanwezig.

"Uiteraard zullen we ons daarbij wel aan de regels houden en gepaste afstand houden, we houden hygiëne hoog in het vaandel en er kunnen niet te veel mensen tegelijk binnen zijn. Maar dat moeten we samen kunnen redden", aldus de pastoor.

( n.b. overgenomen uit "de Toren" )