ds. Hans Tiggelaar (HG) stelt zich voor ds. Hans Tiggelaar (HG) stelt zich voor
Even voorstellen:
Er is mij gevraagd mij even voor te stellen.
Mijn naam is Johannes (roepnaam: Hans) Tiggelaar.
Mijn vrouw en ik wonen aan de Burg. Backxlaan in Nieuwleusen. Wij zijn inmiddels ruim 46 jaar getrouwd, hebben 3 kinderen en 8 kleinkinderen.
Zoals u hebt kunnen lezen ( in Kerkvensters nr 20 ) ben ik met ingang van 1 november 2020  voor 50% als emeritus-predikant aangesteld voor structurele bijstand in de  hervormde gemeente Ommen Noord-West.

Mijn theologieopleiding (klassieke doctoraalopleiding in deeltijd) heb ik gevolgd aan de universiteit in Kampen, waar ik in 2006 afstudeerde.

Vanaf 1 oktober 2016 ben ik emeritus-predikant van de combinatiegemeente Hervormd Opende-Kornhorn en Gereformeerd Kornhorn.
Mijn vrouw en ik hebben in december 2016 de pastorie in Opende verlaten en zijn neergestreken in Nieuwleusen.
Daarna heb ik een aantal maanden pastorale bijstand verleend aan de Hervormde Gemeente “de Rank” in Staphorst.
Op 1 april 2018 zijn we vertrokken naar Brazilië om daar werkzaamheden te verrichten als predikant bij de  IER (Igreja Evangélica Reformada) te Arapoti, een van de Nederlandse koloniën. Na onze terugkomst ben ik werkzaam geweest als predikant in het Interkerkelijk Algavepastoraat (Portugal) met als standplaats Albufeira.  We hebben daar een aantal maanden gewerkt onder de vaste (Nederlandse) bewoners in de Algarve en de overwinteraars die het Nederlandse weer ontvluchten en hun heil zoeken in het wat warmere klimaat. (In D.V. 2022 staat de Algarvekerk (Albufeira) weer in de planning.)

Daarnaast ga ik zondags in de erediensten voor ergens in het land.
Na een gesprekje met ds. Karel Hazeleger, na afloop van een gastbeurt van hem in Nieuwleusen, werd ik benaderd of ik niet wat voor de hervormde gemeente Ommen kon betekenen.
Waar dat op uitgelopen is hebt u in Kerkvensters kunnen lezen.  Onder Gods zegen hoop ik in Ommen mijn steentje te kunnen bijdragen en tot zegen te zijn in de gemeente.
Een hartelijke groet en tot ziens,
 
ds. Hans Tiggelaar.


 
terug