Even voorstellen: ds Henry Dorgelo. Even voorstellen: ds Henry Dorgelo.
 Na mijn middelbare school ging ik werken in het ziekenhuis als radiodiagnostisch laborant (röntgenfoto’s). Later werd ik radiotherapeutisch laborant (bestraling) en nog weer later teamleider.
Op mijn 27e ben ik Theologie gaan studeren, later kwam daar nog Psychologie bij. Probleem bij mijn studie was dat ik deze zelf diende te bekostigen.
Dit deed ik o.a. door vier jaar lang in de zomermaanden reisleider te zijn in Italië en door als ober en kok te werken.
Op mijn 33e ben ik afgestudeerd (maar nog lang niet uitgestudeerd) en ben ik begonnen als geestelijk verzorger en kort daarna als predikant. Ik heb eigenlijk altijd verschillende banen met elkaar gecombineerd. Ik heb naast mijn werk in verschillende gemeentes gewerkt in ziekenhuizen, psychiatrische instelling, instelling voor mensen met een 4 verstandelijke beperking en in verzorgingstehuizen.
Vaak kwamen zaken op mijn weg en ik heb de afwisseling altijd als verrijkend ervaren. De laatste tijd groeide bij mij echter het verlangen om nog eens 100% predikant te zijn in een gemeente. Ik ben dankbaar en blij dat ik deze kans nu in Ommen krijg.
Ik ben getrouwd met Irene. Samen hebben wij vijf kinderen die allemaal al uitgevlogen zijn. Voorlopig blijven wij nog in Hardenberg wonen, maar wij hebben een stuk grond in Witharen gekocht. Wij hopen hier te gaan bouwen en eind volgend jaar naar Ommen te verhuizen.
 
terug