EHBO actie voor Oekraïne EHBO actie voor Oekraïne
De oorlog van Rusland tegen Oekraïne is al meer dan 6 maanden de harde realiteit. Terwijl ons leven doorgaat, vallen er doden en gewonden door Russische raketten en granaten. Mensen lijden honger, raken ontheemd, worden verkracht of verdwijnen zelfs richting Rusland. Vandaag sterven Oekraïners in Ruslands grootschalige offensief om de Oekraïense gebieden in het oosten en zuiden van het land te veroveren.

Onze vriendin Iuliia is Oekraïens. Ze is 34 jaar en geboren en getogen in de regio Donetsk. We ontmoetten haar voor het eerst in 2016 in Oekraïne en ontwikkelden sindsdien een hechte vriendschap.
Ze moest twee keer vluchten vanwege Rusland - uit Donetsk in 2014 en Kiev in februari 2022. Het Russische leger valt op dit moment haar geboorteplaats in de regio Donetsk aan.
Veel van haar buren en familieleden zijn hier nog steeds en leven onder de meest afschuwelijke omstandigheden. Omdat er een enorm tekort is aan specifieke medische hulpmiddelen in deze gebieden, hebben Oekraïense vrijwilligers, waaronder Iuliia, een initiatief gelanceerd om de benodigde medische apparatuur voor haar landgenoten in te zamelen.

De Stichting Ommen voor Oekraïne (SOVO) ondersteunt dit initiatief in Nederland van harte. Na de inzameling zullen de medicamenten hier worden ingekocht. De inzameling en het transport naar de Oekraïne zullen onder regie van SOVO plaatsvinden.
Aldaar worden de medicamenten door СF ‘YARMIZ СENTRE’, een erkende Oekraïense niet-gouvernementele organisatie (NGO), naar de plekken waar ze het meest nodig zijn gebracht in het Oosten en Zuiden van de Oekraïne.
Doneer alstublieft en help levens te redden van Oekraïense burgers en Oekraïense militairen die aan de frontlinie vechten. Met uw donaties kunnen Oekraïners de gecertificeerde CAT7- tourniquets en individuele EHBO-kits (IFAK) ontvangen, die nu zo hard nodig zijn! Een gecertificeerde tourniquet CAT7 kost ca.€ 35,00. De CAT tourniquet GEN7 is snel en gemakkelijk aan te brengen in stressvolle situaties, waar bloedingen per direct gestopt dienen te worden om verbloedingen met de dood tot gevolg te kunnen voorkomen. Het aanbrengen van de CAT Tourniquet GEN7 is erg gemakkelijk en kan door gewonde personen zelf aangelegd worden. Ook is het mogelijk dit in geval van nood met 1 hand te bedienen. Een individuele EHBO-doos (IFAK) kost ca.€ 89,00.

SOVO is aangemerkt als een Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI). Giften kunnen worden afgetrokken van de inkomsten- en vennootschapsbelasting. SOVO is bekend bij de belastingdienst onder RSIN nr. 813603122.
Al het ingezamelde geld zal worden gebruikt om CAT7-tourniquets en IFAK's te kopen en naar Oekraïne te vervoeren.
Onder vermelding van EHBO kunt u een gift overmaken naar  rek. nr. NL26RABO0348949715 t.n.v. Stichting Ommen voor Oekraïne.
Uw bijdrage kan een groot verschil maken. Help Oekraïners hun leven te redden! Jouw bijdrage telt!


Jos en Monique.
 
terug