Even voorstellen : een lid van de werkgroep Kerk en Klimaat. Even voorstellen : een lid van de werkgroep Kerk en Klimaat.
(28-01-2023)
Mijn naam is Koos van den Beukel en ik heb 2 kleinkinderen van 3 en 1 jaar. Met mijn kleinzoon maak ik regelmatig fietstochten, waarbij we onder andere langs mooie natuur fietsen.
Als opa denk ik ook na over de toekomst van mijn (klein)kinderen. Hierbij vraag ik me af wat klimaatverandering voor ons en hun betekent, en wat we er zelf aan kunnen doen.
Daarom ben ik betrokken bij de landelijke organisatie Grootouders voor het Klimaat. En daarom ben ik in Ommen ook betrokken bij de groep "Kerk & Klimaat".

Dit is een kleine groep die met elkaar wil nadenken wat klimaatverandering voor ons betekent, en wat we er zelf aan kunnen doen.
Om onze groep te versterken en diverser te maken, zou het mooi zijn als er bijvoorbeeld jong-volwassenen mee willen doen.
Veel tijd kost het niet en we verwachten slechts een positieve houding met betrekking tot milieu en klimaat. Kijkend naar de klimaatrapporten denk ik dat we teveel van onze aarde vragen.
We hebben teveel CO-2 en methaan in de atmosfeer gebracht en dat geeft een hoop gedoe. Temperatuurstijging op de hele aarde in zo'n korte periode  (50 jaar) is nooit eerder gebeurd, ontregelt het klimaat en daarmee de mogelijkheden voor onze kleinkinderen.
Op internet en in boeken is hierover veel informatie te vinden.  Er is dus wel iets aan de hand. Daarnaast geloof ik dat van ons een positieve inzet verwacht mag worden om goed voor de schepping te zorgen.

Als je geïnteresseerd bent of een vraag hebt,
ons mailadres is geref-kerkenklimaat@pkn-ommen.nl
of neem contact met mij op: jvandenbeukel@ziggo.nl
 
 
terug