Functie elders ? Functie elders ?
De komende weken komt er misschien iemand bij je/u aan de deur met een verzoek om iets voor de kerk te betekenen, hopelijk kunt u /jij hier positief op reageren.

Jij/u hoeft hier niet op te wachten maar mag ook aan ons doorgeven wanneer jij/u iets wil betekenen.
Namens wijkraad 1: Hennie Meulenkamp-Wermink,      Tel.  06-47191655 henniemeu-wer@xs4all.nl
Namens wijkraad 2: Herman van Dijk,                                   Tel.   06-42806850 hvand59@gmail.com

Hieronder leest je wat Herman motiveert om zich in te zetten…..
FUNCTIE ELDERS…  

…dit was misschien wel 1 van de meest spraakmakende opmerking van 2021. Er zijn dus bestuursculturen die er zo over denken. Binnen de Gereformeerde kerk denken wij daar anders over, wij gaan graag in overleg met jou welke rol binnen de kerk bij jou zou kunnen passen en hoe jij daar invulling aan zou willen geven. Binnen de Gereformeerde kerk hebben wij namelijk nog vele functies die openstaan, dus er is vast iets passend bij. In overleg is veel mogelijk, dus vraag ernaar. Wij spreken jou aan omdat jij ook lid bent van onze kerk. Ikzelf was ook al eens benaderd voor een functie maar zei toen nee. Totdat ze weer kwamen en ik bij mijzelf dacht, wat heeft ja zeggen tijdens mijn belijdenis voor mij van dan voor waarde gehad. Er zijn redenen genoeg om het niet te doen, maar ik ervaar het zelf als een steun in de rug door met elkaar ons in te zetten voor Gods werk.
Vriendelijke groet, Herman van Dijk

Of Erik en Marianne:

Vanaf mei 2021 zijn wij gezamenlijk begonnen als ouderling voor de gereformeerde kerk. De kerk waar wij beiden sinds onze jeugd gezamenlijk met onze ouders naar toe gingen. Begin 2021 werden wij gevraagd of wij wat voor de gereformeerde kerk zouden willen betekenen. Nadat wij hier samen kort over nagedacht hadden hebben we hier volmondig ja opgezegd. Wij vinden het belangrijk dat het werk in de kerk door blijft gaan, zeker ook in deze tijd met een teruglopend aantal mensen dat naar de kerk gaat.  We zijn blij dat we gezamenlijk met alle andere mensen die zich voor de kerk inzetten ons steentje kunnen bijdragen. Er zijn in deze tijd genoeg redenen te bedenken om dit niet te doen maar juist door deze uitdaging wel aan te gaan zul je zien dat het wat oplevert, voor jezelf en voor anderen.
Erik (44 jaar) en Marianne (42 jaar) Hogenkamp

Of Tamara en Eric:


Wij zijn Tamara en Eric Post. Afgelopen jaar zijn wij bevestigd als ouderling voor wijk 1. We hebben “ja” gezegd omdat we geloven dat God ook ons als Zijn handen en voeten wil gebruiken op aarde. Ook in Zijn kerk zijn mensen nodig die aan de ene kant praktisch mee beslissen via de kerkenraad en anderzijds contact onderhouden met de gemeente via contactpersonen. In onze secties wordt het meeste bezoekwerk door onze contact­personen gedaan. Wij hebben ervoor gekozen om ook nog pastoraal ingezet te kunnen worden. Wij merken dat vooral de oudere mensen in onze secties het fijn vinden nog extra bezoek te krijgen. Voor anderen is een korte kennismaking aan de voordeur al voldoende. We bouwen van harte mee aan een gemeenschap waar jong en oud zich thuis mag voelen en waar in liefde naar elkaar wordt omgekeken en zo wordt gebouwd aan Gods Koninkrijk op aarde.

Of Gerko Warner:

Als kind gingen mijn broers en ik altijd met onze ouders mee naar de kerk. Eerder altijd op zondag in de 1e dienst van half 9 en als tiener werd dat de avonddienst. In die tijd ook actief geweest bij de Kubus en dat was voor mij een manier om mijn geloof in doen om te zetten. Daarna getrouwd en hebben we een tijd in Deventer gewoond. Inmiddels wonen we weer in Ommen en hebben we met onze twee meiden onze plek in de kerk gevonden. Ruim een jaar geleden vroeg Kest Jelsma of hij even langs kon komen. We dachten nog, wat dat hij op de verjaardag van onze Lot wil komen. Maar toen vroeg hij me of ik wat kon betekenen voor de kerk en voorzitter wilde worden. Als vader van een jong gezin met een fulltime baan kon ik zeggen dat ik geen of te weinig tijd had. Maar we zijn samen kerk. Mijn vrouw en ik hebben er samen over gesproken. Hoe konden we het wel organiseren? De vraag zag ik dan ook als een kans om mijn geloof om te zetten in doen. Ja, iets doen in de kerk kost tijd, maar vanaf het begin merk ik dat we dat ook samen mogen doen.
Laten we denken in kansen en mogelijkheden en zo samen kerk zijn!  Gerko Warner (40 jaar)
 
terug