Jubileum 50 jaar organist Frans Dijkstra op zondag 14 augustus Jubileum 50 jaar organist Frans Dijkstra op zondag 14 augustus
Dit jaar is het vijftig jaar geleden dat ik voor het eerst werd aangesteld als organist in de Hervormde Gemeente van Maasdijk (Zuid-Holland). Een half jaar later, op 1 juli 1972 werd ik hoofdorganist van de Maranathakerk in Maassluis. Dat heb ik 14 jaar gedaan, tot daar door verhuizing een eind aan kwam. Daarna heb ik diverse gemeenten gediend: Gereformeerde Kerk Honselersdijk, Pelgrimskerk Zoetermeer, Koningkerk Voorburg, parochie De Menswording Leiderdorp, Immanuelkerk Delft, Gereformeerde Kerk Ommen, Hervormde Kerk Ommen en de laatste 5 jaar de Adventskerk in Zwolle. Daarmee staat de teller op tien gemeenten. Verandering van liturgische omgeving heeft mij altijd geïnspireerd om nieuwe muzikale wegen te vinden.

Ik wil dit jubileum graag vieren in de ochtenddienst in de gereformeerde kerk op 14 augustus met een dienst waarin speciale aandacht wordt gegeven aan een aantal psalmen. Kest Jelsma preekt over psalm 16 en ik speel een aantal eigen bewerkingen van de psalmen. Uit alles wat ik in deze 50 jaar geschreven heb, heb ik ter gelegenheid van dit jubileumjaar een bundel samengesteld die ik op internet heb gezet op www.psalmenfransdijkstra.nl. De bundel is voor belangstellende ook op papier verkrijgbaar.

Na de dienst kunnen we bij de koffie napraten. Ik heb begrepen dat de CVK voor een traktatie zorgt. Ik hoop met u allen een gezegende dienst te mogen beleven.

Frans Dijkstra
terug