De Kindernevendienst van zondag 26 september De Kindernevendienst van zondag 26 september
Dag kinderen !

Wat fijn dat jullie vanuit huis stilstaan bij de kinderdienst van zondag 26 september.
Tijdens de kinderdienst luisteren we naar het prentenboek 'De trouwe dienaar' van Max Velthuijs.
In het prentenboek maken we kennis met Koning Leo. Koning Leo stuurt een brief aan zijn beste vriend in Amerika, maar zijn dienaar durft er niet op te vertrouwen dat deze ook aankomt en reist de brief achterna. 

Nu de corona maatregelen steeds meer worden versoepeld, beseffen wij ons pas hoeveel geduld en vertrouwen wij met elkaar hebben gehad....vertrouwen op een goede afloop, betere tijden.

Samen met de kinderen wordt er van klei een potje gemaakt die we gaan versieren met allerlei nieuwe (en kapotte) dingen. Van iets wat kapot of beschadigd is kun je weer wat moois maken! Een nieuw begin, met vertrouwen in de toekomst. In de potjes komt een waxine lichtje, de lichtpotjes voor onszelf, maar ook voor in de verpleeg- en verzorgingstehuizen in Ommen geven licht!

Thuis kunnen jullie luisteren naar het prentenboek die via de link is te vinden. Ook kunnen jullie een glazen potje versieren met mooie plaatjes uit tijdschriften en folders. Je zult zien dat ook in dit potje een prachtig licht schijnt als je een kaarsje aansteekt!
Mocht je een potje willen maken voor mensen in verpleeg- en verzorgingstehuizen dan mag je mailen naar; clarinda_martens@hotmail.com
Samen zorgen wij er dan voor dat de potjes op het inzamelpunt komen.

Veel plezier!

Een leuke filmpje , met een mooi verhaal vind je  hier 
Het heet "De trouwe dienaar", en juf Hilde leest 't voor.

Deze fotocollage's   laten het maken van een mooi versierd potje zien, zoals je  hierboven net hebt gelezen.     

of zo :


 
terug