(Voorbereiding) KindernevenDienst zondag 28 maart (Voorbereiding) KindernevenDienst zondag 28 maart
Paasproject ‘Levensweg’ 

Zondag 28 maart is het de laatste zondag voor Pasen; Palmzondag. We volgen Kind op Zondag, met als thema ‘Levensweg’. Deze zondag gaat het over Marcus 11: 1-11.
Jezus rijdt op een ezel Jeruzalem binnen. De mensen leggen mantels op de weg en zwaaien met palmtakken, terwijl ze roepen: 'Hosanna! Gezegend hij die komt in de naam van de Heer.'

  
Via deze link kan je de gehele verhalenbundel voor deze zondag downloaden. 
Via deze link kun je het verhaal beluisteren. 

Er zijn weer twee werkbladen, één (deze)  voor de onderbouw
en één  ( deze)  voor de bovenbouw. 


Bij Palmzondag horen palmtakken waarmee de mensen wuiven naar Jezus op zijn ezel. Met dit werkblad maak je zelf een mooie tak om mee te juichen; kleur de tak en de hangertjes en knip deze uit. Plak de tak eventueel op een stokje, zodat deze steviger wordt. Bind de hangertjes met een touwtje of lintje aan de tak. 

Op het volgende werkblad maak je een feestelijke uitklapkaart. Als de kaart dicht is, zie je de gesloten poort van Jeruzalem. Open de poort en zie Jezus op de ezel Jeruzalem binnenrijden; alle mensen juichen enthousiast! 
De kaart maak je door deze eerst mooi in te kleuren en alle onderdelen uit te knippen. Vouw de gestippelde vouwlijnen met een dalvouw. Vouw dan de diagonale lijnen met een bergvouw en vouw deze een aantal keren heen en weer, zodat deze 'soepel' lopen bij het openen van de kaart. Plak nu de deuren op de kaart, zodat je de poort kunt openen. 


We wijzen de ouders graag nog even op de informatie over de PALMPASENSTOK.

Klik  hier  direct door naar de informatieve bladzijde van de Interkerkelijke werkgroep rondom Pasen,
 met twee instructieve filmpjes, achtergrond informatie en een nieuwe wandeling!

 
terug