Kinderen voor kinderen: decembergeschenk Kinderen voor kinderen: decembergeschenk
Dit signaal werd ook opgepikt door één van onze gemeenteleden en zij heeft via de diaconie gevraagd of we juist voor deze doelgroep in de komende weken een actie willen opzetten. Het idee is om een deel van het budget dat je normaliter besteedt aan bijvoorbeeld cadeaus voor je eigen (klein)kinderen, beschikbaar te stellen voor gezinnen die daarvoor geen middelen hebben. 

Het is waardevol om met je (klein)kinderen het gesprek aan te gaan, hen te laten zien dat zij bevoorrecht zijn, maar dat het ook heel anders kan. Misschien vinden zij het net als wij een goed idee om iets te kunnen betekenen voor andere kinderen die het minder goed hebben. Leren wij ze op die manier hoe zij zelf het verschil kunnen maken in deze gekke tijd en een bijdrage kunnen leveren in het 'omzien naar elkaar'.

Het idee is zowel binnen de diaconie als ook op de Ommense scholen van schoolbestuur Floreant besproken en zeer positief ontvangen. Ook op de scholen wordt met enige regelmaat zichtbaar dat er kinderen zijn die bijvoorbeeld hun verjaardag niet kunnen vieren. 

Genoeg aanleiding dus om het idee verder uit te werken en daadwerkelijk handen en voeten te geven, maar daar is uw hulp en bijdrage voor nodig!

Wat is de bedoeling?

We willen gezinnen, die moeten rondkomen van een minimuminkomen, in de maand december verrassen met een decembergeschenk. Daarvoor is de kerkelijke binding met de Gereformeerde Kerk of de Hervormde Gemeente geen vereiste. Het is een actie van Ommenaren voor Ommenaren! 


Het decembergeschenk is een versierde cadeautas, of een mooi versierde schoenendoos met daarin een paar lekkernijen die bij de maand december horen, aangevuld met cadeaubonnen van maximaal € 10,- per bon. Wilt u meer geven dan € 10,- dan is dat uiteraard welkom, maar verdeel dit dan steeds over bonnen van maximaal € 10,-.
We denken hierbij aan bonnen van:
  • een supermarkt: Lidl, Aldi, Jumbo of Albert Heijn
  • Kruidvat
  • Action
  • Boekwinkel
  • Speelgoedwinkel
Wilt u geen bonnen geven, maar wel een geldelijke bijdrage, dan kunt u dit in een envelop doneren in de daarvoor bestemde doos/brievenbus. De diaconie zorgt ervoor dat het dan besteed wordt aan voornoemd doel.

Op dinsdag 30 november tussen 9 en 11.30 uur en zaterdag 4 december tussen 9 en 11 uur kunt u uw bijdrage in de vorm van een envelop, cadeautas, versierde schoenendoos, etc. inleveren bij de Kern (Bouwstraat 23). Daar wordt alles wat ingeleverd is, evenredig verdeeld. 
Het is ook mogelijk om uw bijdrage voor zaterdag 4 december af te geven op een van de scholen: Koloriet, Kardoen, Hoogegraven of Witharen. Deze scholen berichten over deze actie via hun eigen kanalen.


Omdat u zult begrijpen dat het gaat om een privacygevoelige actie, is besloten om het decembergeschenk via de diaconie en de directie van de scholen te verspreiden. Ken jij een gezin die voor het decembergeschenk in aanmerking komt, laat het dan weten via de voorzitter van de diaconie, Klaas L. Schaap 0529-452331; of de directeur van genoemde scholen. De diaconie zorgt vervolgens, eventueel in samenwerking met of via de scholen, voor de verspreiding van het decembergeschenk. 
We hopen u enthousiast te hebben gemaakt voor deze actie en dat we mogen rekenen op uw bijdrage.

Namens het werkgroepje decembergeschenk,
Klaas L. Schaap, voorzitter diaconie 
terug