lezing Kerk & Israël lezing Kerk & Israël

Na haar middelbare school reisde zij een jaar door Israël en de Levant en werkte o.a. in een kibboets waar haar fascinatie voor Israël en de Palestijnse gebieden ontstond. Zij studeerde geschiedenis.
Na haar doctoraal liep zij stage bij de NRC en volgde ze de Postdoctorale Opleiding voor de Journalistiek (PDOJ). Zij liep stage bij de redactie ‘Verslaggeverij Binnenland’ van de Telegraaf en werkte daar ook bij de redactie ‘Buitenland’ en ‘Kunst’.

Els van Diggele schreef een aantal boeken, o.a.‘De misleidingsindustrie’ (2019). Daarin analyseert zij een lang verzwegen, wijdverbreid verschijnsel, nl. hoe de Nederlandse media ons al 40 jaar dagelijks bewust of onbewust beetnemen door hun partijdigheid, met onbedoelde misleiding van de  nieuwsconsument als gevolg. Dat wordt haar niet door iedereen in dank afgenomen.

Mevrouw van Diggele is een enthousiast spreekster met een grote, actuele kennis van de situatie in Israël en de manier waarop deze in de media verslagen wordt. Zij mag ook graag ingaan op vragen en ook kritiek is welkom. Het belooft dus een mooie, interessante avond te worden.

Datum           Donderdag 25 november 2021
Tijd                 19.30 uur (19.15 uur is de koffie klaar)
Plaats              De Fontein, Hoofdvaart 7, Dedemsvaart

De toegang is gratis, er wordt wel een collecte gehouden.
Voor meer informatie belt u Gerbrig Arends (06 538 728 70), Gerrit Jan Vrieling (06 22 69 14 10) of Johan en Liesbeth Dul (06 201 989 40)
Tot de 25ste!


 
terug