Mededeling voorzitter kerkeraad Gereformeerde Kerk Mededeling voorzitter kerkeraad Gereformeerde Kerk

Nieuwe baan

 Het valt me niet licht om het te vertellen, maar ik heb een andere baan geaccepteerd.

Vanaf 1 juli ga ik op mijn vrije dag werken als Geestelijk Verzorger in het Isala-ziekenhuis.
Vanaf medio september wordt dat een nagenoeg fulltime baan.

U zult wel verrast zijn. Dat kan ook niet anders, want ik zag het zelf al helemaal niet aankomen. Eerlijk gezegd zag ik mezelf nog wel een jaar of vier in Ommen, om daarna weer verder te kijken waarheen de weg me zou leiden.

Maar het is anders gelopen. Onverwachts wees iemand me op de vacature. Een korte maar intense procedure volgde, die leidde tot mijn benoembaarheid. Inmiddels zijn de handtekeningen gezet.

Ik ben dankbaar voor de geboden kans en voel me geroepen om deze weg te gaan. Hier kan ik, samen met een heel team zelfs, doen wat in het ambt centraal staat: dienen wie het nodig hebben. Het is spannend om dat nu buiten de kerk te gaan doen. Ik zal nog ongelooflijk veel gaan leren.

De andere kant is dat ik de Gereformeerde Kerk van Ommen en jullie als leden ervan met moeite loslaat. Na een taai eerste jaar was ik aardig gewend en had ik het naar mijn zin. Bovendien kreeg ik de indruk dat dat wederzijds was.
Samen hebben we iets goed van de coronatijd weten te maken en zijn we al weer een paar maanden bezig om nieuw te starten. Kest en ik hadden al een paar mooie ideeën voor het nieuwe seizoen, maar daar zal ik helaas niet meer aan meedoen. Althans, niet als wijkpredikant – want ik blijf wel in Ommen wonen en vermoedelijk ook kerken.

Op 23 september ben ik vier jaar aan Ommen verbonden. Deze minimumperiode voor een predikant maak ik uiteraard netjes vol. Door heel wat opgespaarde studieverlofdagen en vakantie zal de afscheidsdienst een paar weken eerder zijn. Maar daarover binnenkort meer.

Met een beetje pijn in het hart mijn hartelijke groeten!
ds. Hans Baart
 
terug