Openstelling Brigittakerk Openstelling Brigittakerk
De komende periode zal de Rooms-katholieke Brigittakerk op dinsdag- en donderdagmorgen van 10 tot 12 uur open zijn voor iedereen die daar even binnen wil lopen.

Dit is een initiatief van het interkerkelijke pastoresoverleg.
Voor de coronacrisis hebben we als pastores al eens de mogelijkheid besproken om één van onze kerken open te stellen mocht er in Ommen een ramp plaatsvinden.
We kozen voor de Brigittakerk vanwege de ligging aan de rand van het centrum, en het feit dat deze kerk er het meest op is ingesteld mensen de gelegenheid te geven een kaarsje aan te steken.
Nu de coronamaatregelen wat worden versoepeld, denken we dat de tijd rijp is om hier daadwerkelijk toe over te gaan.

Op de momenten dat de Brigittakerk open is, is iedereen welkom, ongeacht kerkelijke achtergrond.
U kunt gewoon even rustig ergens gaan zitten, of een kaarsje aansteken.

Daarnaast zal vanaf 2 juni (naast anderen) altijd één van de pastores aanwezig zijn, voor een luisterend oor, en eventueel een gebed.
Het spreekt voor zich dat we met elkaar proberen het veilig te houden. We houden ons aan de 1,5 meter maatregel, en proberen samen te voorkomen dat het op een gegeven moment te druk wordt.

We hopen dat veel mensen de komende tijd een moment van rust en vrede zullen vinden in dit huis van God.

Namens de PKN-pastores,

Karel Hazeleger