Problemen Kerkomroep Problemen Kerkomroep
De laatste weken geeft het meekijken vaak problemen, de verbinding hapert, wordt regelmatig onderbroken of het meekijken lukt soms helemaal niet. Zit je net lekker op de bank met elkaar en dan kun je niet meekijken…., we horen het als commissieleden de afgelopen weken te vaak en snappen de frustraties daardoor. Sinds de corona maatregelen heeft Kerkomroep te maken met soms wel een vertienvoudiging van het aantal gelijktijdige kijkers! Voor de corona tijd hadden we gemiddeld een 100 kijkers per dienst per kerk, reken maar uit. Om al die ‘live’ kijkers toch een plek te geven is door Kerkomroep een samenwerking aangegaan met KPN. Via de dienst ‘Cloud KPN’ is het
mogelijk al deze kijkers gelijktijdig beeld en geluid te geven. Dit functioneert normaal gesproken zonder dat u daar iets van merkt. Helaas zorgt die koppeling soms voor problemen zoals aangegeven.
Niet alleen bij ons maar bij veel meer kerken komt dit voor. Wij zijn met Commissie Kerkomroep Ommen al een aantal weken met Kerkomroep in gesprek hierover. Het kost tijd om de oorzaak van het probleem te vinden, ook omdat het niet een continue probleem is. Weet dat er achter de schermen druk aan een oplossing wordt gewerkt.

Laatste nieuws: Inmiddels hebben we van Kerkomroep het bericht ontvangen dat het komende zondag goed zou moeten gaan.

Namens de Commissie Kerkomroep Ommen.
terug