SOVO steunt inzameling t.b.v. EHBO artikelen SOVO steunt inzameling t.b.v. EHBO artikelen
Onze vriendin Iuliia is Oekraïens. Ze is 34 jaar en geboren en getogen in de regio Donetsk. We ontmoetten haar voor het eerst in 2016 in Oekraïne en ontwikkelden sindsdien een hechte vriendschap.
Ze moest twee keer vluchten vanwege Rusland - uit Donetsk in 2014 en Kiev in februari 2022.
Het Russische leger valt op dit moment haar geboorteplaats in de regio Donetsk aan. Veel van haar buren en familieleden zijn daar nog steeds en leven onder de meest afschuwelijke omstandigheden.
Omdat er een enorm tekort is aan specifieke medische hulpmiddelen in deze gebieden, hebben Oekraïense vrijwilligers, waaronder Iuliia, een initiatief gelanceerd om de benodigde medische apparatuur voor haar landgenoten in te zamelen. 

De Stichting Ommen voor Oekraïne (SOVO) ondersteunt dit initiatief in Nederland.

Na de inzameling zullen de medicamenten hier worden ingekocht. De inzameling en het transport naar de Oekraïne zullen onder regie van SOVO plaatsvinden.
Aldaar worden de medicamenten door СF “YARMIZ СENTRE”, een erkende Oekraïense NGO, naar de plekken waar ze het meest nodig zijn gebracht in het Oosten en Zuiden van de Oekraïne.

Doneer alstublieft en help levens te redden van Oekraïense burgers en Oekraïense die aan de frontlinie vechten.
Met uw donaties kunnen Oekraïners de gecertificeerde CAT7-tourniquets en individuele EHBO-kits (IFAK) ontvangen, die nu zo hard nodig zijn!  
Ca.EUR 35 = een gecertificeerde tourniquet CAT7
De CAT tourniquet GEN7 is snel en gemakkelijk aan te brengen in stressvolle situaties waar bloedingen per direct gestopt dienen te worden om verbloedingen met de dood tot gevolg te kunnen voorkomen.
Het aanbrengen van de CAT Tourniquet GEN7 is erg gemakkelijk en kan door gewonde personen zelf aangelegd worden. Ook is het mogelijk dit in geval van nood met 1 hand te bedienen.

Ca.EUR 89 = een individuele EHBO-doos (IFAK)

BELANGRIJK: vermeld ‘EHBO’ bij uw overschrijving
 Bankrekeningnummer: NL26RABO 0348949715  van Stichting Ommen voor Oekraïne.
 
terug