Stem je ook op de actie 'Ommen geeft warmte' ? Stem je ook op de actie 'Ommen geeft warmte' ?
Afgelopen voorjaar werd de actie  'Ommen geeft warmte' in gang gezet. Een oproep aan hen die de energiecompensatie van de regering niet of minder nodig hadden om een deel van die compensatie te doneren in het Noodfonds. Vanuit dat Noodfonds zou het ingezamelde bedrag worden verdeeld onder hen die een beroep op dit fonds deden. Een geslaagde actie van de gezamenlijke kerken en tevens een actie die landelijk uitgebreid in het nieuws kwam en in vele gemeentes navolging kreeg. Het bedrag dat in Ommen door particulieren werd gedoneerd werd door de gemeente Ommen verdubbeld. Een en ander betekende dat in totaal ongeveer 80.000 euro verdeeld kon worden onder ongeveer 200 adressen. In het voorjaar kregen zij 2 pasjes van 2 supermarkten waarop op ieder pasje 100 euro stond dat besteed kon worden aan boodschappen. In oktober volgt eenzelfde verstrekking onder dezelfde mensen van hetzelfde bedrag via 2 pasjes.

De actie trok de aandacht van Het Ariens-comité van het Aartsbisom Utrecht. Jaarlijks reikt dit comité de Ariens-prijs voor Diaconie uit. Diverse diaconale acties en initiatieven werden genomineerd, waaronder dus de actie 'Ommen geeft warmte' . Er zijn 2 prijzen aan verbonden: één uitgeroepen door het comité en één publieksprijs.

Stemmen kunnen uitgebracht worden tot 15 oktober via de website aartsbisdom.nl/stembus. De uitreiking van de prijs vindt plaats op 22 oktober in Deventer. Hierbij uiteraard een oproep om te gaan stemmen....en wel op de actie 'Ommen geeft warmte'
terug