Theatervoorstelling in Ommen over geheugenproblemen en dementie Theatervoorstelling in Ommen over geheugenproblemen en dementie
Programma
Na de opening door de wethouder krijgt Theater aan de Lijn het podium.
Theater Aan De Lijn heeft zich gespecialiseerd in interactieve theaterproducties over geheugenproblemen en dementie.
Nadat de spelers informatie hebben gegeven over het geheugen en de ontwikkeling van de hersenen in relatie met dementie, kruipen ze in de rol van moeder en dochter.
Moeder krijgt onverwacht bezoek van haar dochter, die zich afvraagt of haar moeder alleen vergeetachtig is of ook signalen van dementie vertoont. Moeder en dochter kunnen niet stoppen met kibbelen en er is wederzijds wantrouwen en ergernis.
Het ontaardt in een wanhopige ruzie. Dan vraagt de dochter aan het publiek of moeder misschien beginnende dementie heeft en waaraan dat te merken is.
Vervolgens vraagt ze het publiek om mee te denken en adviezen te geven over de omgang met moeder. Dat resulteert tot ieders opluchting in een goed afgestemd contact. Moeder en dochter vinden elkaar in hun gezamenlijke passie en dat is zingen.

Na afloop van de voorstelling wordt nagepraat in kleine groepjes over onderwerpen als:
  • Mantelzorgondersteuning
  • Wegwijs in het zorglandschap
  • Ontmoetingscentrum
  • Geheugenproblemen
  • Samen Doen

Praktische informatie:
De thema-avond is bestemd voor mensen met geheugenproblemen, hun partners en familieleden en hun vrienden. Ook zorgprofessionals en andere belangstellenden zijn welkom.

Het programma start om 19.30 uur en duurt tot ongeveer 21.30 uur, de zaal is vanaf 19.00 uur open.

Plaats van handeling is Zalencentrum De Kern, Bouwstraat 17 in Ommen.

De toegang is gratis en aanmelden kan door een mailtje te sturen aan info@mantelzorgnetwerkommen.nl of te bellen met Annelies Slager via nummer (06) 19 45 02 56.

De avond wordt georganiseerd door Gemeente Ommen, Evenmens, Alzheimer Nederland en casemanagers aangesloten bij het Netwerk Dementie Noordoost Overijssel.

 
 
terug