Uniek kerstconcert van het Ommer Mannenkoor (OMK) Uniek kerstconcert van het Ommer Mannenkoor (OMK)
Violiste Chloë Elsenaar uit Ommen, de aanvoerster van  Che-Vanno, had al eens eerder op een viool van Gerrit gespeeld. Maar daarna heeft Gerrit nog een viool, een alt-viool en een cello gebouwd. Gerrit heeft zijn kunstwerken laten toetsen bij een erkend vioolbouwer, die bijzonder enthousiast is over zowel de klank als de uitvoering.
En ook de medewerkers van Che-Vanno zijn onder de indruk van de kwaliteit. Het kwartet zal naast begeleiding van het OMK ook solo optreden samen met dirigent en pianist Gezinus Veldman. Het kwartet bestaat uit: Chloë Elsenaar (1e Viool), Tina Draadjer (2e Viool), Gabriel Torner Alsina (Altviool) en Wisse de Rijk (Cello).

En wat ook uniek is, dat onze dirigent en pianist, Gezinus Veldman uit Vroomshoop, sinds zijn aantreden bij het OMK, alle muziek die het OMK zingt, bewerkt of schrijft.


 Ook  voor dit kerstconcert heeft hij voor sommige liederen de woorden geschreven. Daarnaast zijn alle bewerkingen die de medewerkers samen met hem en het koor spelen door hem gecomponeerd. Het belooft een zeer gevarieerd concert te worden met een  mengeling van bekende, maar ook minder bekende kerstliederen uit diverse werelddelen.


Verder wordt er medewerking verleend door de in Ommen bekende trompettist Frank van Elburg. en Obed Redder op buisklokken. Het bestuur nodigt u dan ook van harte uit om dit echt unieke concert te bezoeken.

Voor kaartverkoop kunt u terecht bij alle leden van het OMK. Ook bij het voorverkoopadres Readshop Kruisstraat 3 in Ommen en op 14 december  aan de kerk. De kosten zijn 10,00 p/p. Kinderen tot 12 jaar hebben vrije toegang.  Zorg dat u er snel bij bent, om teleurstelling te voorkomen.

 
terug