Alpha cursus Alpha cursus
In september willen we graag weer starten met een volwassen Alpha. Wélke avond het gaat worden gaat in overleg met deelnemers en leiding. De Alpha avonden beginnen om 18.30 uur met een maaltijd. Dan volgt er een inleidend praatje of filmpje en daarna gaan we in kleine groepjes door praten met elkaar. De avond zal uiterlijk om 22.00 uur worden afgesloten.

De thema’s die we bespreken zijn;
Wie is Jezus?
Waarom stierf Jezus?
Hoe kun je geloven?
Bidden, waarom en hoe?
Bijbellezen, waarom en hoe?
Hoe leidt God ons?
Hoe kan ik het kwade weerstaan?
Waarom en hoe zou ik het anderen vertellen?
Geneest God ook nu nog?
Hoe zit het met de kerk?
En Hoe nu verder?

In het Alpha weekend, halverwege de cursus, behandelen we 3 hoofdstukken over de Heilige Geest; Wie is de Heilige Geest? Wat doet de Heilige Geest? en Hoe kan ik vervuld worden met de Heilige Geest?

Voor meer informatie en/of opgave mag u mailen of bellen;

ina_schokker@hotmail.com
tel; 0529-456569 06-24800641

Verslag van een deelnemer van de Alpha cursus

Afgelopen keer heb ik meegedaan aan de Alpha cursus. Ik ben opnieuw stilgezet bij Wie Jezus is, Wie de Vader is, Wie de Heilige Geest is, wat geloven in Hem inhoudt en nog veel meer. Ik heb nieuwe mensen leren kennen door wie ik weer werd bemoedigd in het geloof. Ik vond het heel bijzonder om te zien hoe God mensen aanraakt die Hem (nog) niet kennen. Heel veel mensen zoeken in deze tijd naar waarheid. Wanneer ze eenmaal Jezus, De Waarheid, hebben gevonden, raakt dat ze in het diepste van hun hart. Dat is wat God met mensen doet. Dat vond ik geweldig om te zien gebeuren. Daarnaast vond ik het persoonlijk gebed ook bijzonder mooi. Het is zo mooi en goed om elkaar als leden van Gods gezin te bemoedigen en te versterken door middel van gebed. Ook het weekend vond ik heel gaaf. Ik was even weg van de dagelijkse afleiding en kon mij daardoor volledig op God focussen. Ik werd tijdens het weekend opnieuw geraakt door het Evangelie. Daarom raad ik de Alpha cursus zeker bij een ieder die de Waarheid zoekt aan. Werkelijk, als je God gevonden hebt kom je erachter dat Hij alles is wat je ooit dacht nodig te hebben.

Jarno Vogelzang
terug