Wandelen ! met LaZaMa Wandelen ! met LaZaMa
De wandelgroep Lazama gaat weer wandelen op zaterdagmorgen 25 mei 2024!
We verzamelen om 08:30 uur op de parkeerplaats bij de Voormars/Markt.
Zoals gewoonlijk wordt er ongeveer 10 km op een rustig tempo gewandeld (met halverwege een korte rustpauze) en aan het eind zoeken we misschien wel een gezellig terrasje op!                                 
Iedereen is van harte welkom!
Heb je nog niet eerder met ons gewandeld, heb je eventueel belangstelling of vragen, of heb je nog suggesties voor wandelroutes: meld je aan of informeer via 0648750023, Herman Tip.


 
 
Concert Gospelkoor Joyful Sound Concert Gospelkoor Joyful Sound
Zaterdag 25 en zondag 26 mei gaan we iets bijzonders meemaken! Gospelkoor Joyful Sound uit Kampen geeft op
zaterdagavond in de Hervormde kerk een concert met de titel “Sparkle and shine!”.

Op zondag kent de ochtenddienst ook dit thema en zal het koor nog een aantal liederen laten horen naast de zingevende verdieping in woord en gebed.

Het concert start om 19:30 uur en zal (zonder pauze) ongeveer tot 21:00 uur duren. De toegang is gratis, bij de uitgang is er gelegenheid om een vrijwillige (contant of via QR-code) bijdrage te leveren.

Het thema richt zich op het vuur in ons hart dat we kunnen laten sprankelen naar anderen en zo Gods Liefde over hun leven kunnen laten schijnen.

De liefde van en voor Jezus wakkert dit vuur aan en nodigt ons uit de Liefde van God door te geven. Meer informatie is te vinden op www.joyfulsound.nl

 
 
Noaberdienst 26 mei Noaberdienst 26 mei
 
Sing -In , 2e Pinksterdag Sing -In , 2e Pinksterdag
 
Repair Café in wording in Ommen Repair Café in wording in Ommen
Bijna iedereen kent wel de ervaring dat een apparaat dat óf dierbaar óf op het mankement na nog goed is een defect vertoont. In de winkel krijg je dan zoiets te horen als:  Het kapotte onderdeel kost 2 euro maar het arbeidsloon leidt er toe dat je 65 euro moet betalen terwijl een nieuw apparaat ongeveer net zoveel kost.

De keuze is dan gauw gemaakt. Jammer in het kader van duurzaamheid. Jammer voor mensen met een smalle portemonnee.
Het Repair Café is een reactie op deze ervaringen. In bijna elke grotere plaats vind je tegenwoordig een Repair Café (waaronder in Dalfsen en in Hardenberg). Ommen hád een Repair Café en was gehuisvest in de Kringloopwinkel van Noggus en Noggus. Vanwege een gebrek aan vrijwilligers kwam hier een einde aan. Bijzonder jammer want het Repair Café wordt vanwege hoge (arbeids)kosten en een toenemende aandacht voor duurzaamheid steeds belangrijker.

Genoeg redenen om een poging te doen het Repair Café Ommen nieuw leven in te blazen. Het betreft hier een initiatief vanuit onze PKN kerk en als je het ergens onder wilt brengen valt het onder de kerkelijke werkgroep Kerk en Klimaat. We streven de volgende doelen na:
  1. Het bevorderen van duurzaamheid
  2. Het tegemoet komen aan mensen met een smalle portemonnee
  3. Een gezellig ontmoetingsgebeuren dat de onderlinge verbondenheid bevordert zowel tussen de vrijwilligers onderling als ook de gemeenteleden (en anderen) die de weg naar het Repair Café weten te vinden. We proberen de defecte apparaten ter plekke te repareren waarbij degene die het heeft ingebracht meekijkt en – denkt. Leerzaam en gezellig!
  4. Als Kerk dienstbaar zijn aan de samenleving. We bieden de ruimte, de vrijwilligers en een optie voor een sociale ontmoeting. Een dienst aan mensen én milieu.
lees meer »
 
Save the date: zaterdag 22 juni Save the date: zaterdag 22 juni
zaterdag 22 juni 17.00 - ± 22.00 uur ‘Ontmoeting en strijd’

Kom je ook naar de interkerkelijke jeugdactiviteit ‘Ontmoeting en strijd’ op zaterdag 22 juni a.s.?
We beginnen om 17.00 uur met eten, daarna gaan we leuke activiteiten doen rondom het thema ‘Ontmoeting en strijd’.

Deze avond organiseren we (PaKaN! en Evangelische gemeente) voor de bovenbouw van de basisschool (± 8 – 12 jaar) en voor de tieners van 12 – 18 jaar      van
PKN Ommen, Evangelische gemeente en NGK.


Voor de bovenbouw van de basisschool (± 8 – 12 jaar) sluiten we rond 20.00 uur af en voor de tieners rond 22.00 uur. Voor de jeugd van 8 – 12 jaar vragen we per kind/groepje kinderen om één of meer begeleider(s) mee te nemen.

Lijkt het jou leuk om mee te doen, geef je dan snel op! Dit kan door het aanmeldformulier in te vullen of door een mail te sturen naar pakan@pkn-ommen.nl met daarin je naam en je leeftijd. Ook kun je via de mail je vragen stellen.

Als je een mail stuurt naar pakan@pkn-ommen.nl krijg je vervolgens de vraag om het aanmeldformulier in te vullen. Na aanmelding krijg je een flyer met uitgebreide informatie.
We zien je graag!
Graag aanmelden voor 11 juni a.s..
Als u/jij wilt helpen op deze avond, meld dit dan ook via de mail of via het aanmeldformulier.
 
 
Bericht van het Pastoraal team NoordWest. Bericht van het Pastoraal team NoordWest.
Op de vergadering van woensdag 24 april jl. heeft het team het nodige besproken over wat er leeft binnen het geografische gebied waar wij ouderling of pastoraal medewerker zijn.
Hoe moeilijk de gemeenteleden het vinden dat er geen wijkdominee of wijkouderling meer is.
Daarom is er een folder gemaakt die bij bezoek gegeven kan worden aan de gemeenteleden.
Daarin staat informatie over het pastorale team, de dominee en de coördinator.

Tevens kan de ouderling of pastoraal medewerker zijn of haar naam en telefoonnummer op de folder schrijven voor eventueel contact bij ziekte en/of overlijden.
Elke ouderling en pastoraal medewerker kan tijdens de vergadering bespreken waar hij of zij tegenaan loopt tijdens een bezoek. Vaak zijn het kleine dingen maar soms ook een bezoek wat je bij blijft en dan is het fijn om dit met het team te delen.

Gerrit Vogelzang zal als ouderling op zondag 19 mei afscheid nemen in de kerk. Na 12 jaar lief en leed, zowel binnen het team als bij de gemeenteleden, gaan we hem en zijn inbreng erg missen.

Wij hebben geen opvolger voor Gerrit Vogelzang kunnen vinden en dat betekent dat ons groepje weer iets kleiner is geworden.
Wie, o wie wil er pastoraal medewerker of ouderling worden? Hij of zij kan zich melden bij Wilma Ekkelkamp, coördinator, wilmaekkelkamp@hotmail.com of Jolanda van Beesten, voorzitter, vanbeestenj@gmail.com.
Onze volgende vergadering staat gepland op woensdag 3 juli a.s..


 
 
29 juni Vrijwilligersavond PKN 29 juni Vrijwilligersavond PKN
Vanuit de Gereformeerde en Hervormde kerkenraden wordt een avond voor vrijwilligers georganiseerd en wel op deze zaterdagavond in de Gereformeerde kerk. Dit belooft een gezellige avond te worden.

Een duo-concert: Joke Buis en True Desire Vocalband. Joke bekend van haar vele concerten in het land en Nederland Zingt, zal in Ommen haar repertoire aan ons laten horen. True Desire Vocalband zal haar afwisselen. Het belooft een heerlijke avond te worden: samen God groot maken en aanbidden met deze muzikale talenten.
De vrijkaarten voor de vrijwilligers liggen klaar bij het kerkelijk bureau Kerkstraat 5, tijdens de openingsuren op dinsdag- en donderdagmorgen en bij de Gereformeerde kerk. Ophalen kan tot uiterlijk 30 mei!

Ook zullen er kaarten gekocht kunnen worden voor € 10,00 bij de Primera en de Readshop. Voor aanvang van het concert kunnen er in de hal munten gekocht worden voor een kopje koffie of thee tijdens de pauze.
 
Gemeenteavond Vinkenbuurt (23 april 2024.) Gemeenteavond Vinkenbuurt (23 april 2024.)

Op dinsdagavond zaten we met 21 personen in het buurthuis aan de Koloniedijk voor de jaarlijkse gemeenteavond.

Na de inleiding van ds. Henry Dorgelo volgde het zakelijke gedeelte over de activiteiten die we al dan niet samen met het Plaatselijk Belang Vinkenbuurt doen, gaan doen of hebben gedaan.

Tijdens de rondvraag kwam een vraag naar boven over de stoelen en hoe die wel of niet moeten staan, aan de zijkanten met een pad ertussen of toch in een blok, zodat de voorganger de mensen voor zich heeft en niet een leeg stuk. Het compromis dat we hebben afgesproken met z’n allen is dat de stoelen in een blok blijven staan en dat er een rij stoelen uit wordt gehaald voor de nodige ruimte tussen de rijen en in geval van een noodsituatie.

Na een korte pauze met koffie hebben we ons gebogen over een aantal vragen over hoe wij de toekomst zien van en voor de kerk, in het algemeen en natuurlijk voor Vinkenbuurt.

We zien toekomst voor de kerk maar we moeten er zelf wel wat voor doen, proberen de jeugd weer in de kerk te krijgen. Maar hoe houdt je dat vol met steeds minder vrijwilligers.

Laten we blij zijn met de mensen die komen en proberen vandaar uit op te bouwen zodat we gaan groeien.

De kerk Vinkenbuurt heeft nog zeker toekomst en we hopen dat we in 2027 het honderd jarig bestaan kunnen vieren van de kerk in de Vinkenbuurt.

Het was een goede en inspirerende avond, fijn dat er zoveel meelevende gemeenteleden zijn die de kerk Vinkenbuurt een warm hart toedragen.

De avond werd geëindigd met een hapje en een drankje.

 
de nieuwe Luisje 16 de nieuwe Luisje 16
 
Concert Gospelkoor Good News Ommen Concert Gospelkoor Good News Ommen

Zaterdag 1 juni gezamenlijk concert in de Geref. Kerk Bouwstraat 23 in Ommen.
Aanvang 19.00 uur tot ongeveer 20.30 uur.
Met medewerking van:
Kinderkoor Een vrolijk geluid, Muziekvereniging De Bazuin en Gospelkoor Good News.

De toegang is gratis, er wordt een collecte voor de onkosten gehouden.

Na afloop is er tegen betaling koffie, thee, fris.
Van harte welkom!
 
 
Uitnodiging high tea in Pand 25 Uitnodiging high tea in Pand 25
Het jaarthema van de kerk is “Ga mee”. Vanuit dat thema organiseren de pastorale teams Zuid-Oost en Noord-West weer een gezellige high tea.

Er is gelegenheid elkaar te ontmoeten onder het genot van koffie en thee met allerlei lekkernijen door de teams zelf gemaakt.

Dit doen we op woensdagmiddag 22 mei 2024 van 15.00 uur tot 16.45 uur.

Deze ontmoeting is voor alle gemeenteleden
en zoals het thema aangeeft, neem rustig iemand mee. De high tea zal in Pand 25 worden gehouden.  
U kunt zich telefonisch opgeven bij Dineke van Beesten (0529-456787), Jolanda van Beesten (06-45588595), Wilma Ekkelkamp (06-39646003) en bij Ada van der Snel (06-25364893).
We hopen op een gezellige en waardevolle middag.

Pastorale teams Hervormde Gemeente

 
 
Beleids plan van PaKaN Beleids plan van PaKaN

In de  gevoegde PowerPoint presentatie leest u alles
over de PaKaN plannen voor de komende jaren!


Start HIER de presentatie.
 
Bericht van de Werkgroep Kerk en Klimaat Bericht van de Werkgroep Kerk en KlimaatDe nieuwe  ( april)  nieuwsbrief is HIER  te lezen.
 
PaKaN! activiteiten actuele kalender PaKaN! activiteiten actuele kalender
Een  (vernieuwd)  overzicht van de komende activiteiten staat hieronder:

Agenda PaKaN! activiteiten
Datum + tijdstip Wat Waar
Elke zondagochtend Kindernevendienst  en kinderoppas Meerdere kerken
Vrijdag 24 mei 18.30-19.15 uur Kinderkoor ‘Een vrolijk geluid’
 
De Kern, bovenverdieping
Zondag 26 mei 11.00-12.30 uur AtEleven (alle leeftijden, in het bijzonder ouders met tieners) (kerk maar dan anders) Pand 25 (Brugstraat 25) 
 
Gezamenlijk bericht kerkenraden Gezamenlijk bericht kerkenraden
In een vorige editie van Kerkvensters hebben we u geïnformeerd over de vraag of we als kerken weer met elkaar in gesprek zouden moeten gaan om met elkaar van gedachten te wisselen hoe onze gezamenlijke toekomst eruit zou kunnen zien: Verder samen of samen verder?

In de achter ons liggende periode is er een bijeenkomst geweest van de kerkenraad van zowel de Gereformeerde Kerk als een bijeenkomst met de kerkenraad van  Hervormde Gemeente om hierover van gedachten te wisselen.  De uitkomsten van deze vergaderingen worden verwerkt in een op te stellen plan van aanpak.

Dit plan van aanpak zal op 28 mei 2024 in een vergadering van de gezamenlijke kerkenraden worden besproken.
Na deze vergadering zal er in beide kerken afzonderlijk een gemeenteavond worden belegd om de gemeenteleden te horen met betrekking tot dit proces.


Er komt veel op iedereen af en om hier overzicht op te houden is besloten een regiegroep samen te stellen. Deze groep bestaat uit Erna Martens, Jacob Heikens, Gerry Westerhof, Rijk Stobbelaar, Gerko Warner en Marinus Dunnewind.
Daarnaast hebben beide kerkenraden ingestemd dat het proces zal worden begeleid door mensen van buiten onze gemeente. Bernhard Vosselman en Liesbeth Nooteboom zijn gevraagd hier vorm en inhoud aan te geven.


Mocht u naar aanleiding van dit bericht vragen hebben, we staan u graag te woord.

Gerko Warner, voorzitter GK (06-24492721)
Marinus Dunnewind, voorzitter HG (06-28972026) 
 
Nieuws van de Werkgroep Kerk & Klimaat Nieuws van de Werkgroep Kerk & Klimaat
De werkgroep kerk en klimaat heeft haar activiteiten over 2023 geevalueerd.
Tevens is een werkplan 2024 vastgesteld.
Beide documenten zijn inmiddels toegestuurd aan de kerkeraden van Gereformeerde en Hervormde kerk.

U kunt beide documenten  alsvolgt lezen:
De evaluatie  over  2023 leest u bij: Evaluatie
Het werkplan 2024 kunt u lezen onder : Werkplan 

Graag horen we uw mening over beide documenten.
Dat kan door een mail te sturen aan geref-kerkenklimaat@pkn-ommen.nl


Maar uiteraard kunt u ook een van de leden van de werkgroep benaderen.
 

 
 
Archief Archief
Klik hier voor ons archief.