Bemoediging 24 april Bemoediging 24 april
Als predikanten proberen wij in deze moeilijke tijd mensen te bemoedigen. Bijvoorbeeld door deze teksten. Maar ook via onze online kerkdiensten, door sommige mensen kaartjes te sturen, en door andere mensen te bellen.

Wat ik wel heel bijzonder vind: er zijn ook weer mensen die ons proberen te bemoedigen. Ik word bijvoorbeeld geregeld gebeld, door mensen die juist aan mij vragen hoe het met mij (en de rest van het gezin!) gaat. Ik krijg ook geregeld kaartjes, met soms hele mooie teksten erop. En gister vond ik nog een bosje bloemen, buiten op de tafel. Nee, ik bedoel echt niet dat u dat nu opeens allemaal moet gaan doen. Maar ik vind het wel fijn om dit met u te delen. En erbij te zeggen dat dit soort onverwachte dingen me goed doen!

Eén van de mensen die mij gister belde om te vragen hoe het met mij ging, vertelde iets moois. Dat geef ik graag weer door. Ze had het uit de krant. Een zoon vertelde dat hij aan zijn oude moeder had gevraagd of ze het niet moeilijk vond dat iedereen nu 1,5 meter afstand moest houden. Haar antwoord: “Mensen blijven op afstand, maar God is altijd nabij.” En zo is het!

K. H.

 
terug