Bemoediging 12 mei Bemoediging 12 mei
Vandaag gaan onze kinderen weer naar school. Andere kinderen waren gister al aan de beurt. De leerlingen zijn echter verdeeld in twee ‘cohorten’, en het cohort van onze kinderen gaat vandaag weer voor het eerst.

Voor de kinderen is het fijn dat ze weer naar school kunnen. Het is goed dat ze hun klasgenootjes weer zien. De juf, de meester. Het is fijn dat ze ook echt weer samen kunnen leren. En dat het kabinet dit verantwoord vindt, lijkt me een goed teken.

Persoonlijk vind ik het ook best spannend. Weer naar school gaan betekent automatisch: weer heel veel nieuwe contacten opdoen. Daarmee neemt ook de kans op besmettingen weer toe. Wie weet wat ze onderweg allemaal opdoen… Wie weet wat ze allemaal meenemen naar huis…

Ik realiseer me dat dat ergens hoort bij het leven. Vanuit mijn studeerkamer kijk ik op een nestkastje waar pimpelmezen in zitten. Als ik er langs loop, hoor ik de jongen piepen. De ouders vliegen af en aan. Er zit op z’n tijd een ekster in de buurt. Er loopt soms een kat voorbij. Het leven voor kleine pimpelmezen zit vol gevaar. Maar geldt dat uiteindelijk niet ook voor ons? We waren het misschien een beetje kwijt. Nu dit gevaarlijke virus rondwaart, zijn we ons er opeens weer van bewust…

Het brengt me tot gebed. In een leven waarin we niet alle gevaren uit kunnen sluiten. Ik vraag God om bescherming. Voor mezelf, voor mijn gezin. Ik realiseer me heel goed: dat is geen garantie dat er niks gebeurt. Maar wie kan ik beter om hulp vragen in mijn kwetsbaarheid dan mijn hemelse Vader?

En: ik bid voor de juffen en meesters. Wat hebben die de afgelopen tijd geweldig werk geleverd. Alles aangepast aan thuisonderwijs. Nu nog niet ‘normaal’ aan de slag. Dingen voorbereiden voor de ene helft van de klas die naar school komt, en voor de andere helft die thuis moet werken. Petje af voor hun liefde, inzet en creativiteit! Ik bid voor de juffen en meesters dat ze het vol kunnen houden. En dat ook zij als de kinderen weer naar school komen beschermd zullen worden!

K. H.

 
terug