Inloophuis Ommen zet de deuren wagenwijd open Inloophuis Ommen zet de deuren wagenwijd open
Het huidige bestuur begon net voor de coronaperiode. Een lastige periode, herinnert Hennie zich. “Het was constant de vraag of we wel of niet open konden, terwijl juist in die periode er helemaal behoefte aan was. Al met al zijn we er goed doorheen gekomen en zijn zoveel mogelijk open geweest.”

Door de bouwplannen op Haven Oost, moest de stichting op zoek naar een nieuw onderkomen. Dat werd uiteindelijk in het pand naast de Kringloop aan de Strangeweg. Na een aantal weken van verven en klussen, zien de ruimtes en het grote terras aan de voorkant er uitnodigend uit. “We zijn er ontzettend blij mee”, zegt Hennie. “We hebben veel meer ruimte gekregen. Naast een gezellige huiskamer, hebben we nu ook een activiteitenruimte waar een sjoelbak en een spelletjeskast staan. Daar willen we ook creatieve workshops gaan geven of eens een bingo organiseren.”

Hennie hoopt dat die extra toevoeging meer mensen trekt. “We hebben inmiddels een grote groep vaste bezoekers die één of meer keren per week komen, maar we merken dat voor nieuwe mensen de drempel toch nog wel wat hoog is. Daarom wil ik nogmaals graag benadrukken dat echt iedereen hier welkom is”, zegt ze. “Het is gewoon een gezellige plek om naartoe te gaan om gezellig een kop koffie te drinken met bekenden of juist nieuwe mensen te ontmoeten. Als mensen het toch een beetje spannend vinden, komen ik of iemand van onze vrijwilligers graag vooraf een keer bij mensen thuis op bezoek om kennis te maken en de eerste keer samen naar het Inloophuis te gaan.”

Eén van die vrijwilligers is Zwaantje Prins. Nadat ze vier jaar geleden vanuit Oudleusen naar Ommen verhuisde, viel ze een beetje in een gat. “In Oudleusen kende ik iedereen en deed ik veel vrijwilligerswerk”, vertelt ze. “Dus toen ik hoorde over het Inloophuis heb ik me direct opgegeven als vrijwilliger, met het idee om nieuwe mensen te leren kennen. Ik ben nog elke dag blij dat ik die stap genomen heb. Het is hier altijd gezellig, of er nu vijf of vijftien bezoekers zijn. Het is niet alleen maar praten of lachen, mensen leven ook echt met elkaar mee of bieden aan een ander te helpen met de tuin of iets anders als dat nodig is. Als ik naar huis ga heb ik altijd een voldaan gevoel. ”

Ter gelegenheid van het 5-jarig jubileum en het nieuwe pand is het Inloophuis op zaterdag 23 september open van 11:00 – 15:00 uur. Dé gelegenheid om eens een kijkje te nemen.
Inloophuis Ommen, Strangeweg 25 (naast de Kringloopwinkel), 7731 GV Ommen
 

 
terug