zo 1 december 2019

Lessons and Carols

Tijdstip:
 19:00 uur

Het is een mooie erfenis van de andere kant van de Noordzee: in Engeland ontstond vanaf het einde van de 19e eeuw een nieuwe manier om de kerstavond te vieren. Het werd The Festival of Nine Lessons and Carols genoemd. In negen bijbellezingen met bijbehorende liederen werd de geschiedenis van de mensheid samengevat in schepping, Adams val, verwachting van de messias en de geboorte van Jezus.

Op 1 december gaat er in onze mooie stad een nieuwe traditie gestart worden. Werd de advent voorheen ingeluid met een fraaie cantatedienst, dit jaar is er in de Hervormde kerk te Ommen ’s avonds een feestelijke dienst met lessons and carols – bekende en andere.
Het Sallands Kamerkoor o.l.v. Henk Ophoff staat garant voor hoge kwaliteit en grote muzikaliteit.
Het wordt een dienst van koor en samenzang.
Voorganger is ds. Hans Baart.
Toegang is vrij zoals elke kerkdienst gratis is.
De collecte is ter bestrijding van de kosten.
De dienst begint om 19.00 uur.

Iedereen van harte welkom!