Herziene vacature tekst predikant Gereformeerde Kerk Herziene vacature tekst predikant Gereformeerde Kerk
vacature

Gereformeerde Kerk Ommen – Witharen zoekt:

Predikant(e)
36 - 40 uur / 80% tot 100 %

We zijn een actieve gemeente die van betekenis wil blijven voor jong en oud en waarin we omzien naar elkaar. We zijn op zoek naar een betrokken predikant die hieraan een bijdrage wil leveren.

Wie ben jij?
Je bent een predikant(e) die:
  • vanuit het eigen geloof in God, de opstanding van Jezus en de doorwerking van de Heilige Geest anderen weet te inspireren;
  • zorgt voor gevarieerde, prikkelende diensten met een boodschap voor elke dag; 
  • zichtbaar is binnen én buiten de kerk, die verbinding weet te leggen tussen kerk en maatschappij en handen en voeten weet te geven aan relevante (maatschappelijke) thema’s zoals kerk & klimaat;
  • weet de verschillende generaties te bereiken en in het bijzonder de midden-generatie;
  • zorgt voor goede communicatie, weet om te gaan met social media en betrokken, benaderbaar en toegankelijk is voor verschillende leeftijdsgroepen.

Meer informatie over ons
We hebben ruim 2300 leden (850 doopleden / 1450 belijdend leden). Onze kerk heeft een locatie in Ommen en Witharen, een dorp ongeveer 5 km ten noorden van de kern Ommen.  We willen een open, gastvrije kerk zijn. Een gemeente, waar iedereen zich thuis voelt en niemand zich buitengesloten voelt. Voor de komende jaren ligt hierbij de focus op de volgende drie pijlers: 1) aandacht voor de midden-generatie; 2) het uitstralen van maatschappelijke betrokkenheid in woord en daad; 3) aansprekende erediensten. 

Solliciteren en meer
We realiseren ons dat we met dit profiel hoog inzetten en als je dit leest zul je wellicht denken ik ben niet helemaal de predikant die jullie zoeken. Juist dan willen we je ook vragen om contact met ons op te nemen, want wanneer je je herkent in een groot deel van het profiel en wellicht nog andere talenten hebt om onze gemeente te verrijken, dan nodigen we je van harte uit om te solliciteren.

Op de website van onze kerk www.pkn-ommen.nl vind je aanvullende informatie over onze kerk en gemeente.

Je motivatiebrief en cv kun je richten aan geref-bc@pkn-ommen.nl. Ook voor overige vragen en opmerkingen kun je dit e-mailadres gebruiken.  We zien uit naar je bericht!

De tekst is via de link hieronder vergroot te lezen en te downloaden
vacature
terug