Over de PETITIE Over de PETITIE
Petitie gericht aan de Israëlische regering

Met grote afschuw hebben wij kennis genomen van de gebeurtenissen op 7 oktober 2023 waarbij zoveel onschuldige burgers op brute en wrede wijze zijn vermoord en verkracht door Hamas en waardoor nog zovelen lijden door de ontvoering van geliefden.

Wij begrijpen dat Israël een dergelijke gruwelijke misdaad niet ongestraft kon laten en er alles aan doet de daders te berechten en de ontvoerden thuis te brengen.
Wij zien echter ook dat door deze op zich gerechtvaardigde strijd de bevolking van Gaza en in het bijzonder de kinderen een zeer hoge prijs betalen. Met name de beelden van de laatste dagen van kinderen die honger hebben en van de honger dreigen om te komen raken ons diep.

Juist vanwege de verbondenheid met het Joodse volk menen wij een beroep op u te mogen doen om alles in het werk te stellen om het lijden van de bevolking van Gaza te beperken en dat met name de kinderen van voedsel kunnen worden voorzien.

Concreet vragen wij u alles in het werk te stellen om de kinderen van voedsel te voorzien door bijvoorbeeld de honderden vrachtwagens met voedsel die bij de grens stil staan zo spoedig mogelijk tot Gaza toe te laten.
Honger moet te allen tijde voorkomen worden. Honger, de honger van kinderen, mag nooit een middel zijn om welk doel dan ook te bereiken.
Geen enkel doel heiligt het middel kinderen te laten verhongeren.

Ondertussen blijven wij bidden voor een rechtvaardige en veilige vrede en de terugkeer van de gijzelaars naar huis.
Wij bidden u wijsheid toe en mededogen voor de burgerbevolking van Gaza en in het bijzonder voor de onschuldige hongerende kinderen.


 
terug