Meet en Greet jonge gezinnen 11 juni Meet en Greet jonge gezinnen 11 juni

Op 15 januari hielden we een geslaagde ‘meet-en-greet’ met jonge gezinnen over geloofsopvoeding. Op 11 juni willen we na kerktijd een vervolgbijeenkomst houden. De bijeenkomst is voor ouders met kinderen van 0 tot en met circa 12/13 jaar. Na kerktijd (11.00 uur) ontmoeten we elkaar met koffie in het Hervormd Centrum. Daarna zal Tamara Meijerink (de begeleidster van de vorige keer) weer een inleiding houden. Vervolgens gaan we verder met ontmoeting en verdieping. We sluiten de bijeenkomst af tussen 12.30-13.00 uur met een gezamenlijke lunch. Voor zowel jonge kinderen (0-8 jaar) als oudere kinderen (8 tot circa 12/13 jaar) is er een apart programma. Opgeven (i.v.m. de boodschappen) kan vóór 4 juni door te mailen naar pakan@pkn-ommen.nl (graag incl. aantal kinderen+leeftijd kinderen). Ook als je de vorige keer er niet bij bent geweest, ben je van harte welkom.

 
Opbrengst ontbijtactie Jeugddiaconaat. Opbrengst ontbijtactie Jeugddiaconaat.

Zaterdagochtend 6 mei hebben de jongeren van het jeugddiaconaat samen met vrijwilligers in totaal 408 ontbijtjes gemaakt en bezorgd. De opbrengst bedraagt ruim € 2300 en gaat naar World Servants Ommen. De organisatie wil alle bestellers, vrijwilligers en sponsoren bedanken voor dit mooie resultaat.

 
@Eleven dienst @Eleven dienst

Zondag 21 mei staat er weer een @Eleven bijeenkomst gepland in het Hervormd Centrum. We beginnen om 11.00 uur met de dienst. Om 12.00 uur sluiten we af met een gezamenlijke lunch. Iedereen mag daarvoor iets meenemen om te delen met de rest.

Het thema van de dienst is dit keer: Wie ben ik?

De dienst wordt gevuld met liederen, gebed, een spel, uitleg over het thema en we gaan met elkaar in gesprek over het thema. Spreekt je dit aan, kom dan een keer kijken! De dienst is voor iedereen die het leuk vindt om mee te doen in een interactieve dienst.

 
Vacature jeugd- en gezinswerker PKN-Ommen Vacature jeugd- en gezinswerker PKN-Ommen
De Hervormde Gemeente Ommen-Vinkenbuurt en Gereformeerde Kerk Ommen-Witharen zoeken een enthousiaste
jeugd- en gezinswerker (16 uur per week)

Wie zijn wij?
De Hervormde Gemeente Ommen-Vinkenbuurt en Gereformeerde Kerk Ommen-Witharen zijn twee zelfstandige protestantse gemeenten met een diversiteit in geloofsbeleving.
Beide kerken werken op diverse terreinen intensief samen waaronder het kind- en jeugdwerk.
Al het kind- en jeugdwerk binnen PKN-Ommen valt onder de organisatie van PaKaN! PaKaN! bestaat uit 2 predikanten, jeugdambtsdragers en vrijwilligers.
Daarnaast zijn er meer dan 100 mensen met veel passie actief binnen diverse commissies en activiteiten in het kind- en jeugdwerk.

De afgelopen vijf en half jaar was er binnen PaKaN! een jongerenwerker actief.
De huidige jongerenwerker is echter per 1 februari 2023 gestopt vanwege een andere betrekking in een andere gemeente.
De Hervormde Gemeente Ommen-Vinkenbuurt en Gereformeerde Kerk Ommen-Witharen zoeken daarom een nieuwe enthousiaste jeugd- en gezinswerker die ondersteuning kan leveren aan en kan meewerken in ons jeugdwerk. Als jeugd- en gezinswerker zal je specifiek worden ingezet op de doelgroepen 10-18 jaar en gezinnen (ouders).

Het is de visie van PaKaN! dat jongeren God, elkaar én zichzelf leren kennen. En vanuit die relaties geloof leven, beleven en uitdragen. Wil jij helpen deze visie handen en voeten te geven?
 
lees meer »
 
eind examen support eind examen support
 
Contact- en Aanspreekpersoon PaKaN! Contact- en Aanspreekpersoon PaKaN!
Thomas Abbes was als jongerenwerker de contact- en aaspreekpersoon voor PaKaN!
Omdat Thomas niet meer werkzaam is in onze gemeente kunt u/ jij  bij vragen, problemen en andere zaken, contact opnemen met ds. Henry Dorgelo,  06-13862064.


 
 
Activiteiten Jeugddiaconaat Activiteiten Jeugddiaconaat
De afgelopen tijd heeft het Jeugddiaconaat niet stil gezeten!  
We hebben in week 51 meegelopen met de collecteweek van Kerk in Actie voor kindervluchtelingen in Griekenland. Ook dichtbij in onze eigen gemeente biedt Ommen opvang en onderdak aan aan vluchtelingen. We hebben een kledingactie voor de 40 volwassen mannen gehouden die in het gemeentehuis van Ommen verblijven. Een mooie actie die waardevol en dankbaar werd ontvangen! 
 
lees meer »
 
informatie van PaKaN informatie van PaKaN
lees meer »
 
PaKaN, beeld, kennismaking en oproep PaKaN, beeld, kennismaking en oproep
Een beeld van PakaN activiteiten , de medewerkers en een oproep !

Klik   HIER  voor het filmpje ( via youTube)
 
Beleidsplan PaKaN Beleidsplan PaKaN
lees meer »