Viering Heilig avondmaal (GK) Viering Heilig avondmaal (GK)
We realiseren ons dat de verschillende vormen ook een verschillende beleving met zich mee brengen. Voor de een is het zelf gaan halen én ontvangen van brood en wijn iets waarbij je beseft dat je ook zelf in beweging moet komen én dat je het werkelijk ook ontvangt. Voor een ander heeft de zittende vorm de voorkeur. Het is voor hen rustiger, meer verstild en ingetogen. En zo zullen er nog wel meer verschillen zijn qua beleving.
Graag wijzen we er op dat degenen die liever blijven zitten en op hun plaats brood en wijn te ontvangen gewoon op hun plek kunnen blijven zitten. De ambtsdragers komen naar iedereen toe die op de plaats is blijven zitten ongeacht vanwege welke reden. U ontvangt dan tegelijkertijd een stukje brood en een bekertje wijn zodat u beide in alle rust tot u kunt nemen.

Misschien een niet voor iedereen voor de hand liggende optie - maar die we wel willen noemen - is dat op de vrijdag vóór de avondmaalszondag het avondmaal wordt bediend tijdens de weeksluitingen om 18.30 en 19.30 in Oldenhaghen en Nijenhaghen.

Tijdens die vieringen blijf iedereen op de plaats zitten. Daar bent u van harte welkom.
We realiseren ons dat we niet aan ieders wens kunnen voldoen. We hopen op uw begrip en dat de vorm waar we voor gekozen hebben de beleving van waar het in het Heilig Avondmaal om gaat niet in de weg staat.
De diaconie
 
terug