Zomerconcert Urker MANS formatie Zomerconcert Urker MANS formatie
ZOMERCONCERT URKER MANS FORMATIE IN OMMEN
Op zaterdag 3 september 2022 zingt de Urker MANS Formatie in de Hervormde Kerk in Ommen. Het ensemble, dat in Urker klederdracht optreedt, brengt een gevarieerd programma ten gehore met klassieke werken, geestelijke liederen, spirituals en populaire muziek. De mix van deze vier genres staat garant voor
een avond vol hoogtepunten waarbij de luisteraar kan genieten van zang en instrumentale muziek. Enkele punten uit het programma zijn: ‘Rust, Psalm 116, Spirit of the living God en The Battle Hymn.’ Aan het orgel en achter de piano zit Mark Brandwijk die sinds de oprichting bij de Urker Mans Formatie betrokken is.  Martin en Mark zijn goed op elkaar ingespeeld. Naast zijn begeleiding, speelt Mark enkele improvisaties op het orgel en de vleugel over toepasselijke thema’s. De dirigent, Martin Mans, is een gedreven musicus die de stemmen tot een eenheid smeedt en tevens ruimte geeft voor solistisch optreden. Het merendeel van de zangers vervult een solorol of zingt een duet. De dirigent voorziet het publiek van de nodige achtergrondinformatie over de zang en muziek wat de ongedwongen sfeer ten goede komt.


Datum            : zaterdag 3 september 2022
Aanvang        : 19.30 uur
Locatie          : Hervormde Kerk, Kerkplein 1, Ommen
Toegang         : € 15,= in de voorverkoop. Aan de kerk € 17,50.
   Kinderen t/m 11 jaar gratis
Reserveren  : www.martinmans.nl of op de reserveerlijn: 06 – 25 39 19 03.

URKER MANS FORMATIE
Het ensemble de Urker MANS Formatie is in 2012 opgericht en geeft voor de elfde keer haar zomerconcerten. Het zomerprogramma is luchtig en ongedwongen van aard. Er is ruimte voor een vrolijke noot. De zangers hebben veel podiumervaring. Ze zijn semiprofessioneel of professioneel. De solo’s van de individuele zangers bevestigen
hun zangkwaliteit. In Nederland reizen de mannen voor noord naar zuid en van oost naar west om hun concerten te geven. Maar ook tijdens diverse tournees in Canada hebben ze een onvergetelijke indruk achtergelaten. Het is een hechte groep zangers die elkaar aanvult in zang en muziek. Enkele jaren geleden maakte het ensemble een dvd met de titel ‘Geloof, hoop en liefde.’ Hierop wordt het vissersleven vormgegevens in zang en muziek en op beeld.
Het is een uniek product geworden. Naast de dvd, hebben ze diverse cd’s uitgebracht die op het concert te verkrijgen zijn. De meest recente is een paas cd. Maar ook de cd ZING staat nog volop in de aandacht.

terug